Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya hakkında flaş gelişme!

Kırmızı bültenle aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya Emniyet'in yaptığı operasyonla İstanbul'da yakalandı. Operasyonda TEM ve Özel Harekat polisleri yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya'nın İstanbul'da yakalandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Çetinkaya'nın Sarıyer'de saklandığı evde Terörle Mücadele ve Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi ve İstihbarat Başkanlığının gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya İstanbul’un Sarıyer ilçesinde saklandığı adreste TEM ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon sonucunda yakalandı.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya hakkında flaş gelişme!

ÜRFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Uyuşturucu kaçakçılığı ile tanınan Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi. 18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, bundan sonraki hayatında tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmişti. 1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanan ve tutuklanan Çetinkaya 6 ay sonra tahliye oldu. 1991'de İspanya'daki 46 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. İfade verdikten sonra serbest bırakıldı. Ürfi Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi. Serbest kaldıktan sonra işine devam etti. Son Tango verilen operasyonla tekrar tutuklandı. Bu kez de 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi. 

DHA

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya hakkında flaş gelişme! ile ilgili etiketler uyuşturucu İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.