Kırkpınar’da kılıçlar çekildi! “Gemileri yaktım, belgelerle videolar çekeceğim”

2022 yılı 661.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık altın kemeri hala sahibini bulamadı. Kırkpınar’da Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, doping testine gitmediği için altın kemerini kaybetti.Yerine 2022 Sinoplu güreşçi Mustafa Taş olduğu ilan edildi. Ancak Şimşek idari mahkemeye gidince Taş’ın kemer takılması ertelendi.Bunun üzerine Mustafa Taş zehir zemberek bir açıklama yaptı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri,”Başpehlivanlık” ve “Altın Kemer” için bu güne kadar görülmeyen büyük bir sorun yaşıyor.

Kırkpınar’da kılıçlar çekildi! “Gemileri yaktım, belgelerle videolar çekeceğim”
2022 YILI KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİNDE NE YAŞANDI?

Edirne’de 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık müsabakaları çok çekişmeli geçmişti. Geçtiğimiz senelere göre daha genç ve yetenekli güreşçilerin katıldığı yağlı güreşlerde sürpriz sonuçlar alınmıştı. Er Meydanı’nda başpehlivanlık finalinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Kulübü sporcuları Okan Cengizhan Şimşek ile Mustafa Taş karşı karşıya geldi.Final güreşinde rakibi Mustafa Taş’ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, başpehlivan olmuştu. Aynı kulüpte güreş yapan Cengizhan Şimşek ile Mustafa Taş arasında başpehlivanlık yarışı, er medyanında bitti ancak önce Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’nda ardından da mahkemede devam ediyor.

Kırkpınar’da kılıçlar çekildi! “Gemileri yaktım, belgelerle videolar çekeceğim” - Resim : 2


BAŞPEHLİVAN CENGİZHAN ŞİMŞEK’İN DOPİNG TESTİNE GİTMEDİĞİ ANLAŞILDI!

Kırkpınar’dan bir süre sonra yapılan denetlemeler sırasında son başpehlivanı Cengizhan Şimşek’in 1-3 Temmuz’da Edirne’de güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu ortaya çıktı.Tahkim Kurulu Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun (TMOK) başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına karşın 2020 yılında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’e,9 Mart 2022'den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdiği ortaya çıktı.Yine yapılan kontrollerde de başpehlivan Cengizhan Şimşek'in çağrıldığı doping testlerine gitmediği için Kırkpınar'da yasaklı maddeyle güreştiği iddia edildi.

Kırkpınar’da kılıçlar çekildi! “Gemileri yaktım, belgelerle videolar çekeceğim” - Resim : 3

 BAŞPEHLİVANLIK ÜNVANI VE ALTIN KEMERİ MUSTAFA TAŞ’A VERİLDİ!

Aynı kurul Cengizhan Şimşek’in 2022 Edirne Tarihi Güreşi Başpehlivanlığı dahil sporcunun 1.10.2020'den itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline de karar verdi. Bu gelişmeler üzerine başpehlivanlık altın kemerinin 2022 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mustafa Taş’a verilmesi gümdeme geldi. Güreş Federasyonu yapılan araştırmalar ve soruşturmaların ardından 2022 yılının Edirne Tarihi Güreşleri’nin Başpehlivanlık Altın Kemeri’nin Cengizhan Şimşek’den alınarak Mustafa Taş’a verilmesini onayladı.

TAŞ’A BAŞPEHLİVANLIK ALTIN KEMERİ 16 MART’TA VERİLECEKTİ

2022 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı ilan edilen Mustafa Taş’a altın kemeri,16 Mart’ta Edirne’de düzenlenecek törenle verilecekti. Kırkpınar'dan 8 ay sonra altın kemer verilmek üzere Mustafa Taş Edirne'ye davet edilmişti. Ancak Mustafa Taş'ın başpehlivanlık altın kemer alma töreni ”kemer takılması törenine” yapılan itirazlar sonucu,konu mahkemeye taşındığından dolayı iptal edildi.

Kırkpınar’da kılıçlar çekildi! “Gemileri yaktım, belgelerle videolar çekeceğim” - Resim : 4

 KIRKPINAR’DA ELENSELER BİTTİ KILIÇLAR ÇEKİLDİ!

2022 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde aradan geçen zamanda başpehlivanlık altın kemerinin sahibini bulamaması üzerine Mustafa Taş zehir zemberek bir açıklama yaptı.Taş açıklamasında "Güreş camiamız ve Türk sporu zarar görmesin, biz zarar görmeyelim diye cok uğraştım.Bugüne kadar SUSTUM...SUSTURULDUM…Ama gördüm ki artık gün susma günü değil gerçeklerin ortaya çıkma günü...Bu saatten sonra gemileri yaktım.Belgelerle video çekeceğim.Cengizhan’da arkadasındaki güçlerde biraz delikanlıysa HODRİ MEYDAN...”dedi.


MUSTAFA TAŞ:”GEMİLERİ YAKTIM BELGELERLE VİDEO ÇEKECEĞİM!”

Haksızlığa uğradığını ifade eden,Kırkpınar yeni Başpehlivanı Mustafa Taş,sessizliğini bozduğu açıklamadın da,şunları yazdı.”Öncelikle Tüm Ülkeme Ramazan ayının hayırlı bereketli geçmesini diliyorum...

Bildiğiniz üzere bir sürecin içerisindeyiz.

Bugüne kadar SUSTUM...
SUSTURULDUM...Güreş camiamız ve Türk sporu zarar görmesin, biz zarar görmeyelim diye cok uğraştım...Ama gördüm ki artık gün susma günü değil gerçeklerin ortaya çıkma günü...
Benim davulla zurnayla kutlamaya gittiğim söylenmiş eğer bunu ispatlayamazsan omurgasızsın...”


“DAVUL ZURNALI DEĞİL SADE TÖREN OLSUN İSTEDİM!”


Sinoplu başpehlivan Taş açıklamasında altın kemer için,davul zurnalı tören istediği iddialarını da reddederek ”Buradan federasyon baskanı İbrahim TÜRKİŞ i Beledıye baskanı Recep GÜRKAN ı kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyorum...
Kendilerine kesinlikle davul çalmasın basın toplantısıyla sade bir tören olsun dedim...
Ve ben bu töreni öteleyebildiğim kadar öteledim...
Yağlı güreş camiasının en üst isimleri bu sürecte şahidimdir...”ifadelerini kullandı.


TAŞ,VİDEO ÇEKECEĞİNİ YAZARAK RAKİBİ ŞİMŞEK’E “HODRİ MEYDAN” DEDİ!


Cengizhan Şimşek’in doping testine gitmediği için,cezalı duruma düştüğü halde güreştiği gerekçesi ile başpehlivan ilan edilen Taş,açıklamasının son bölümün de,gerçeklerin ortaya çıkması için,bir video çekeceğini söyleyerek,”hodri meydan dedi.

“Cengizhana gelınce...
Madem okadar tertemiz çıktın o sahaya ! ! ! neden Kırkpınar öncesi hazırlığı olan antrenman sürecinde test vermekten kaçtın???
Doping testinden 4 kere kaçan..
38 tane bildirime cevap vermeyen 1 yıl ceza alıp cezasını bildiği halde bunuda kendısı kabul eden Cengizhan...
Cezan olmasına rağmen Siyasetle bir şekilde sahaya cıktın ve birinci oldun sonrasında ben temizim diyorsun...
Test vermediği sürede (Kırkpınar a hazırlık sürecinde) kötü yollara başvurup sonrasında temizlenip geldiğini bize nasıl inandıracaksın hadi seyirciyi kandırdın bizi nasıl kandıracaksın??
Şöyle anlatıyım araç kullanırken trafik polisi sizi durduruyor ve ihbari cekiyor durmuyorsunuz...
1 değil!
2 degil !
3 değil !
4 kere!!!!
Bir şöför trafikten neden kaçar?
1- Alkollüdür...
2- Ehliyeti yoktur...
3- Yasa dışı bir işle meşguldür...
4- Aranması vardır...
Ama her seferinde utanmadan mağdura yatıyorsun...
SUÇLUSUN Cengizhan...
Benmi dedim kullan benmi dedim KAÇ... Ben Mustaf Taş olarak bu saatten sonra gemileri yaktım belgelerle bi vıdeo cekıcem cengizhanda arkadasındaki güçlerde biraz delikanlıysa HODRİ MEYDAN...”

Kırkpınar’da kılıçlar çekildi! “Gemileri yaktım, belgelerle videolar çekeceğim” ile ilgili etiketler güreş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.