Kırım'da insanları kimler kaçırıyor?

Karadeniz'in tam karşısında bulunan Kırım'da yine hareketli günler yaşanıyor. Rusya, çeşitli iddialar ile insanları yargılarken, bazı toplum liderlerinin maskeli ve silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna toprağı Kırım’da insan hakları ihlalleri olduğu ifade edildi. Karadeniz’in tam karşısında bulunan Kırım yine hareketlendiği belirtildi.

Rusya Hükümeti’nin Kırım halkını çeşitli iddialar ile yargılarken, bazı toplum liderlerinin kaçırıldığı ortaya çıktı.

TERÖRİST İDDİASI İLE YARGILAMA!

Kırım’da terörist olduğu iddiası ile tutuklu yargılanan Enver Ömerov mahkemede son sözün söyledi.

Ömerov, “Ben ve halkım pişman olacak hiçbir şey yapmadık. Kırım bizim evimiz ve kaçacak yerimiz yok. Kırım Tatarları bizim milletimizdir, İslam bizim dinimizdir.Biz masumuz. Biz terörist değiliz. Bütün dava uydurma..” dedi.

KIRIM HALKI YİNE  ZULÜM GÖRÜYOR !

Kırım’da bazı insanlar, işlemedikleri suçlarla yargılanırken yakınlarının da ziyaretlerinin çeşitli nedenlerle engellendiği söylendi. Rus polisi, Kırım yönünden gelen araçları durdurup, Kırım Tatarı olan araçların belgelerine el koyduğu ve eksi 2 derecede Kırım Tatarlarını beklettiği fotoğraflarla belgelendi.

Kırım'da insanları kimler kaçırıyor?

YAŞLI KIRIMLILARA RUS POLİSİ EZİYETİ!

Rus polisinin duruşmaya giderken Kırım Köprüsü’nde gözaltına alınanlar arasında,eski Kırım Tatar Hareketi Gazileri 58 yaşındaki Üseyin Velihayev, 65 yaşındaki Anafi Kurtnebiyev, 61 yaşındaki Zekkiye Kulametov, 60 yaşındaki İdris Yurdamov’un da bulunduğu iletildi.

Kırım'da insanları kimler kaçırıyor? - Resim : 2

TUTUKLULAR YAKINLARINI ANCAK MAHKEMEDE GÖREBİLİYOR!

Rusya’nın Kırım Tatarı tutuklularının yakınlarına görüşme izni de vermediği anlaşıldı.Tutuklu yakınları onları sadece mahkemede görebiliyor ve konuşmak ve sarılmak yasak. Kesin karardan sonra mahkeme olmadığı için, görme imkanının da olmadığı, ayrıca en ağır şartlarda da hapis cezasının başladığı, cezaevinde ise sürekli hücre cezalarının verildiği, avukatlar dahi görüşmenin zor yapıldığı, cezaevinde kalanların ise bazen hangi cezaevinde kaldığının uzun süre gizlendiği iddia ediliyor.

Kırım'da insanları kimler kaçırıyor? - Resim : 3

KIRIM’DA İNSANLARI KİMLER KAÇIRIYOR?

Yine Rusya’nın işgalinde olan Kırım’da, bazı gençlerin ve toplum liderlerinin birden bire ortadan kayboldukları da öne sürülüyor.

SuperHaber’e konuşan ve adlarının açıklanmasını istemeyen Kırımlı toplum liderleri, ”2014 yılından sonra yine neredeyse tamamı işgal ve Kremlin rejimine karşı aktif barışçıl eylemler içinde olan 13 Kırım Tatarı, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmış ve bugüne kadar kendilerinden haber alınamamıştır." dedi.

Kırımlı liderler sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"2020 yılında bulunan iki ceset nedeniyle kayıpların ve kaçırılanların sayısı 11’e düşmüştür. Kırım’da şu anda 200'den fazla çocuğun babası da bu şekilde cezaevinde. Kaybolan ve kaçırılanlardan hala haber yok maalesef. Türklere bir yanda Çin, diğer yanda da Rus zulmü var. Dünyanın bunu görmesini bekliyoruz."

Kırım'da insanları kimler kaçırıyor? ile ilgili etiketler Kırım Rusya Rus Türk tatar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.