Kırım’da gözaltına alınan 4 kişi serbest kaldı

İlk olarak SuperHaber’in duyurduğu Kırım’da dün Rus Gizli Servisi (FSB) tarafından sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alınan 4 kişi, bu sabah serbest bırakıldı. Türk Dışişleri Bakanlığı da gözaltılarla bir açıklama yaparak tepki göstermişti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rus Gizli Servisi (FSB) tarafından Kırım’ın çeşitli şehirlerinde, gazeteci, toplum lideri ve din görevlilerinin evlerine silahlı baskınlar yaparak aramalar yapılmıştı. Nedeni henüz açıklanmayan baskınlarda, 4 kişi gözaltına aldı.

İlk SuperHaber’in duyurduğu Kırım’daki baskınlara, Dışişleri Bakanlığı “Endişe ile izliyoruz” açıklaması yapmıştı. Alınan bilgilere göre, Rus Gizli Servisi’nin gözaltına aldığı 4 kişi, bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Türkiye'den Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskına tepki Dışişleri Bakanlığı, "Kırım'da bu sabah Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve gözaltı uygulamalarını endişeyle izliyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Bakanlık, Kırım'da bu sabah Kırım Tatar Türklerine yönelik yapılan olaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kırım'da bu sabah Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve gözaltı uygulamalarını endişeyle izliyoruz. Söz konusu gelişme, Kırım'ın 2014 yılında yasadışı ve gayrimeşru olarak ilhak edilmesinin ardından Kırım Tatarlarına uygulanan sistematik baskı ve sindirme politikasının son örneğidir. Türkiye, hak ve menfaatlerini barışçı yollarla savunan ve demokratik yöntemlerle seslerini duyurmaya çalışan soydaş Kırım Tatarlarının yanında olmayı her daim sürdürecektir." denildi.

Kırım’da gözaltına alınan 4 kişi serbest kaldı ile ilgili etiketler Operasyon Kırım Gözaltı Rus Gizli Servisi Türk Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.