Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Atambayev ve iki koruması gözaltına alındı

Kırgızistan’da olaylar bitmek bilmiyor. Ülkede başlayan protestolarda eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev destekçileri tarafından cezaevinden çıkarılmıştı. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi darbecilerin cezaevinden kaçırdığı eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev Koy-Tash'ta gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan Sadir Çaparov resmen Kırgızistan Başbakanı olarak ilan edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

10 Ekim 2020'de Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nin Kırgız Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü operasyonel arama çalışmaları sonucunda Bişkek'te kitlesel ayaklanmalar düzenlenmesi suç davası çerçevesinde soruşturma emriyle Atambayev A., Sagymbaev K. ve Musakeev D. gözaltına alındı.

Şu anda, Ulusal Güvenlik için Devlet Komitesi tarafından belirtildiği üzere, bölümler arası soruşturma ve operasyon grubu, bu suçun diğer suç ortaklarını tespit etmeyi ve tutuklamayı amaçlayan uygun soruşturma ve operasyonel önlemlere devam ediliyor.

Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Atambayev ve iki koruması gözaltına alındı

Eski devlet güvenlik görevlileri Damir Musakeev ve Kanat Sagymbaev, Atambayev'in kişisel korumalarıydı.

Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Atambayev ve iki koruması gözaltına alındı - Resim : 2

ÇAPAROV BAŞBAKAN İLAN EDİLDİ

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan seçimlerin sonucunu kabul etmeyen taraftarlarınca cezaevinden çıkarılan ve "geçici başbakan" ilan edilen Sadir Çaparov resmen Kırgızistan Başbakanı olarak ilan edildi.

Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Atambayev ve iki koruması gözaltına alındı ile ilgili etiketler Kırgızistan siyasi kriz Almazbek Atambayev
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.