Kiralık konutlara talep yükseliyor

Son dönemde artan konut fiyatları sonrası vatandaşlar, kiralık dairelere ilgi gösteriyor.

Merkez Bankası'nın açıkladığı Aralık ayı konut fiyat endeksi verilerine göre konut masrafları nominal olarak yüzde 59,6 oranında, reel olarak ise yüzde 17,9 oranında artarken fiyat dalgalanmaları nedeniyle konutlara talep azaldı. Durumu değerlendiren emlakçılar da konutları pahalı bulan vatandaşların kiralık dairelere yöneldiğini ifade ediyor.

Emlakçılık yapan Mustafa Üre, son aylarda konut fiyatlarının arttığını dile getirirken “Konut fiyatları arttı. Vatandaş da fiyatları artan konutlara talep göstermiyor. İki ay önce sattığımız eski binada bulunan daireler 500 bin liraya satılıyordu. Şu anda bu daireler 700 bin liraya ulaşmış durumda. Yeni daireler ise 1 milyon lira civarında seyrediyor.” sözlerini aktardı.

Yüksek fiyatlar sonrası, yabancıların konut satın alımına daha yatkın olduğunu belirten emlakçı Hakan Özkanca ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Konut fiyatları yükselince talep azaldı. Bir süre konut fiyatlarının durağan ilerleyeceğini düşünüyorum. Yeni dairelerin ortalama fiyatları 1 milyon lirayı buluyor. Eski binalarda bulunan daireler ise 500 bin lira civarında seyrediyor.

Konut fiyatlarının yükselmesiyle vatandaş kiralık dairelere yöneldi. Yabancılar hem kiralık hem de satılık dairelere talep gösteriyor. Satılık dairelere Suriye, Somali, Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerden talep var.”

Kiralık konutlara talep yükseliyor ile ilgili etiketler konut satışları kiralık daire

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.