Kiralık evde kapora dolandırıcılarına dikkat!

İstanbul'da kiralık ev fiyatlarının yüksek olması ve ev bulunamamasının dolandırıcıları harekete geçirdiği ortaya çıktı. Özellikle Fatih'te kiralık ev arayan vatandaşların parasına göz diken sahte emlakçıların, yüzlerce vatandaşı dolandırdıkları öğrenildi. Kapora dolandırıcılarının, ilan verilen sitelerden kopyaladıkları kiralık evlerin fotoğraflarını, başka bir sitede yayınlayarak kendilerini arayanlardan evi başkasına göstermemek ve vermemek için kapora aldıkları belirlendi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Her geçen gün artan emlak fiyatları ve kiralar yeni dolandırıcılıkları ortaya çıkarıyor.

SUPERHABER KİRALIK EV ARAYANLARI UYARIYOR!

SuperHaber, kiralık evlerle ilgili araştırma yaparken ilginç bir dolandırıcılık olayı ile karşılaştı. İstanbul'da kiralık evlerin yüksek olması ve ev bulunamaması,dolandırıcıları harekete geçirdiği anlaşıldı.

KAPORA DOLANDIRICILIĞI NASIL YAPILIYOR?

Fatih'te kiralık ev arayan vatandaşların parasına göz diken sahte emlakçıların yüzlerce vatandaşı dolandırdıkları öğrenildi. Kiralık ev arayan yüzlerce vatandaşın kandırılarak paralarının alındığı "Kapora dolandırıcılığı" şöyle yapılıyor:

Kapora dolandırıcılarının önce ilan verilen sitelerden kiralık evlerin fotoğraflarını kopyalayarak ardından bu ilanı başka bir sitede yayınladıkları belirlendi. Aynı dolandırıcıların bu siteye geçici telefon numarasını vererek kendilerini arayanlardan evi başkasına göstermemek ve vermemek için alabildikleri kadar kapora aldıkları sonra da telefonu kapatarak ortadan kayboldukları ifade edildi.

GERÇEK EMLAKÇILAR DA BÜYÜK SORUN YAŞIYOR

Fatih Kocamustafapaşa'da emlakçılık yapan Alparslan Çermaoğlu, bir müşterisinin satılık ilanı olan dairesinin kapora dolandırıcıları tarafından kiralık gibi gösterildiğini anlayınca harekete geçti.

Kiralık evde kapora dolandırıcılarına dikkat!

Satılık evin olduğu yere giden emlakçı Çermaoğlu, evin önünde bekleyen kiralık ev arayanları görünce onlara durumu anlattı ve cama "Kiralık değil. Kira yok. Komşuları rahatsız etmeyin." yazdı.

Kiralık evde kapora dolandırıcılarına dikkat! - Resim : 2

Emlakçı Alparslan Çermaoğlu, son bir hafta içinde, kapora dolandırıcılığının özellikle yabancı kişilere karşı daha çok yapıldığına dikkat çekerek, "Kiralık ev arayanlar, yüz yüze görüşmeden ve evin liralık olduğunu teyit etmeden, kesinlikle herhangi bir hesaba para yatırmamalılar." dedi.

Öte yandan artan kapora dolandırıcılığı şikayetleri üzerine, polisin sahte emlakçıların peşine düştüğü öğrenildi.

Kiralık evde kapora dolandırıcılarına dikkat! ile ilgili etiketler kira kapora dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.