Kiraladığı evin eşyalarını beraber mi götürdü?

İş adamı Fehmi Öztürk'ün dolandırılma davasında adı geçen Gelecek Partili Cuma İçten'in eşiyle birlikte bir adli vakaya daha karıştığı öğrenildi. İddiaya göre, 2012 yılında gazeteci-yazar Nuray Başaran Demir’in eşyalı evine taşınan çift, taşınırken eşyaları beraberinde götürdü. Konuyu yargıya taşıyan Demir, seneler süren davadan çıkacak sonucu bekliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul’da iş adamı Fehmi Öztürk’ün, 50 milyon dolar dolandırılması iddialarında gündeme gelen Gelecek Partili Cuma İçten’in adı bu kez Ankara’da bir adli olaya karıştı.

CUMA İÇTEN, GAZETECİ NURAY BAŞARAN’IN EVİNİ EŞİ ADINA KİRALADI!
 
Cuma İçten ile eşinin adının karıştığı ve yıllarca süren davanın 2012 yılında meydana geldiği ortaya çıktı. İddialara göre yaklaşık 9 yıl süren dava, Cuma İçten’in gazeteci-yazar Nuray Başaran Demir’in Ankara Çankaya’da bulunan evini eşi Ayşenur İçten adına eşyalarıyla birlikte kiralamasına dayanıyor. Cuma İçten 2012 yılında AK Parti’den Diyarbakır milletvekili olarak seçildikten sonra Ankara’ya gelerek gazeteci Nuray Başaran Demir’e ait Hoşdere Caddesi'nde bulunan dubleks evi, eşi Ayşenur İçten adına kira kontratı yaparak, eşyalı olarak kiraladı.
 
İÇTEN, 2 YIL SONRA EV SATIN ALDI VE TAŞINIRKEN EŞYALARI DA GÖTÜRDÜ!
 
Söz konusu ev, o dönemde 2 bin 500 TL’ye kiraya verilirken, İçten, evi eşyalı olarak 5 bin liraya tuttu. İçten, Demir’e ait evde 2 yıl kiracı olarak oturduktan sonra satın aldığı bir başka eve taşındı.

Kiraladığı evin eşyalarını beraber mi götürdü?

Cuma İçten ile gazeteci Nuray Başaran Demir’in mahkemeye taşınan anlaşmazlıkları bu taşınmadan sonra başladı. Nuray Başaran Demir, Cuma İçten’in bir gece vakti taşındığını ve kendisine ait ev eşyalarını da alarak gittiğini öğrendi. Demir, sabah eve gittiğinde evini eşyasız bulmasının dışında kötü kullanım ve yapılan değişiklikler sebebi ile kullanılamaz halde buldu.

Öte yandan İçten’in son iki aylık kira ve aidatları da ödemediği ortaya çıktı.
 
EŞYALARINI İSTEDİ, NOTERDEN YAZI GELDİ!
 
Nuray Başaran Demir, evinin son halini görünce önce Cuma İçten’e ulaşmaya çalıştı. Ancak kendisine bir türlü ulaşamadı. Demir’in ısrarlı aramaları sonucu ulaştığı Cuma İçten'in eşi Ayşenur İçten eşinin vekil olduğunu ve dokunulmazlıkları bulunduğunu söyledi.

İçten, noter aracılığı ile Demir’e eşyaların büyük bir kısmını fakirlere verdiklerini, ellerinde bulunan 1 masa, 4 sandalye ve 2 koltuğu ise istedikleri adrese teslim edeceklerini belirten bir yazı gönderdi.

Kiraladığı evin eşyalarını beraber mi götürdü? - Resim : 2
 
NURAY BAŞARAN DEMİR, AYŞENUR İÇTEN’İ MAHKEMEYE VERDİ!
 
Bu gelişmelerden sonra Demir, noter aracılığı ile eşyaları giderken götürdüğünü kabul eden Ayşenur İçten’i, yazıyı delil göstererek mahkemeye verdi.

 DAVA SIRASINDA 7 AYRI BİLİRKİŞİ RAPOR DÜZENLENDİ!
 
Mahkeme sürecinde, evin eşyaları için 7 ayrı bilirkişi raporu düzenlendi. Bu rapor sayısı, çeşitli üniversitelerin mobilya bölümünün verdikleri bilirkişi raporları ile daha da arttı. Tam 9 yıl süren dava boyunca en yüksek 350 bin TL, en düşük 150 bin Tl olmak üzere 7 ayrı bilirkişi raporu hazırlandı. Bu arada dava sona erdi ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi 2016 yılında 2016/4858 No’lu kararında, eşyanın alınıp götürüldüğüne dair yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı. Ancak bu onaylamaya rağmen ilgili mahkeme, davayı bir alacak-verecek davası olarak gördü ve savcılığa suç duyurusunda bulunup kamu davası açmadı.
 
İÇTEN, EŞYALARIN İKİNCİ EL OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
 
Yıllar süren mahkeme sürecinin sonuna gelindiği sanılırken, Ayşenur İçten bir dilekçe ile karara itiraz ederek evden alınan eşyaların ikinci el olduğunu ileri sürdü ve yeni bir bilirkişi raporu daha istedi.

Kiraladığı evin eşyalarını beraber mi götürdü? - Resim : 3

Yeni bilirkişi, Ayşenur İçten’in 2 yılda 2500 liradan 60 bin TL kira ödediği eşyaların değerinin sadece 14 bin lira olduğu yönünde rapor verdi. Bu yeni bilirkişi kararı ile mahkeme, diğer 7 bilirkişi raporunu yok sayarak eşyaların 14 bin lira ettiğine hükmetti.
 
NURAY BAŞARAN DEMİR DÜZELTME İSTEDİ!
 
Yaşadıkları nedeni ile evini satma noktasına gelen gazeteci Nuray Başaran Demir’in, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nde kararın düzeltilmesini beklediği öğrenildi. Demir’in yakın çevresine, "Ben yıllardan beri mahkeme mahkeme dolaştım. Eşyalarımın değerini de alamadım. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nde halen karar düzeltme bekliyorum. Dosyadaki deliller ortada ve buna karşılık önümüze çıkarılanlar, yargıda yaşananlar inanılır gibi değil. Ben böyle bir garip durum hiç görmemiş ve duymamıştım. Bakalım Cuma İçten’in bundan sonra hangi maceraları ile karşılaşacağız. Doğrusu merakla bekliyoruz." şeklinde konuştuğu belirtildi.

Kiraladığı evin eşyalarını beraber mi götürdü? ile ilgili etiketler mahkeme dava Cuma İçten Nuray Başaran Demir kiralık ev
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.