Kira düzenlemesi için 'Gerçek bir tsunami yaşayabiliriz' uyarısı

Vatandaşların gündeminden düşmeyen yüksek kiralar son günlerde bakanlıklarında gündemi oldu. Geçtiğimiz günlerde üç ayrı bakanlık, kira fiyatlarına ilişkin yeni bir düzenlemenin yapılacağını açıklarken, uzman isimden tsunami uyarısı geldi. Peki kira düzenlemesi, kira fiyatlarındaki artışı frenler mi?

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, yüksek kiralara çözüm için hazırlığı yapılan düzenlemeler hakkında değerlendirme yaptı. Kas, olası tavan fiyat için "Fiyat konusunda bu kez gerçek bir tsunami yaşayabiliriz" uyarısı yaptı.

"TSUNAMİ YAŞAYABİLİRİZ"

"Yeni sistem kirayı frenler mi?" sorusuna yanıt veren Kas,  "Büyük ihtimalle mahkeme yolu gözükecek ve davaların oranının sayısı artacaktır. Kadıköy'de bir yeri sattığınızda taban fiyat altında satamıyorsunuz. Kiralarda tavan diyor, ben bunun uygulanamayacağını düşünüyorum. Caddeye göre, manzarasına göre eski ve yeni olmasına göre, bırakın semti iki sokak arasında bile fark var. Bir caddenin bir tarafında lüks rezidans var bir tarafta 30 yıllık bina var. Tavan fiyat ayarı nasıl yapılacak? Bu konut satışını da engelleyecektir. Türk Milleti şudur yakarım yine o kiraya vermem diyerek, ev sahipleri kiraya vermeyecekler bu kez başka bir kısır döngüye girebiliriz. Fiyat konusunda bu kez gerçek bir tsunami yaşayabiliriz. Düzenlemeye her açıdan bakmak, ona göre değerlendirme yapmak lazım. İki tarafı da memnun edecek sonuç alınmalı" diye konuştu. 

 

Kira düzenlemesi için 'Gerçek bir tsunami yaşayabiliriz' uyarısı ile ilgili etiketler konut zam kira
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.