Kimse üzerinde durmamıştı... Mete Yarar o çukura dikkat çekti!

SuperHaber yazarı ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, Beşiktaş'taki terör saldırısını canlı yayında değerlendiriyor.

Habertürk'te yayınlanan "Teke Tek" programında değerlendirmelerde bulunan Mete Yarar, şunları söyledi:

"Şehir yapılanması çok ciddiye alınmadı. Dağdakilerden daha kolay alt edileceğini sandılar. Şehir yapılanmaları gettolarda bütün çeteleri kontrol altına aldılar. Bu çok tehlikeli bir noktaya geldi. PKK Ankara'daki saldırıyla birlikte yeni bir stratejiyi benimsedi. Bu olay sadece Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklı değil, bu Türkiye'nin Irak'ta ve Suriye'de attığı adımlarla da ilgisi var. Batı burada iki yüzlülük yapıyor.

PKK Ankara'daki saldırıyla birlikte yeni bir stratejiyi benimsedi. Bu olay sadece Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklı değil, bu Türkiye'nin Irak'ta ve Suriye'de attığı adımlarla da ilgisi var. Batı burada iki yüzlülük yapıyor.

Kandil'le ilgili konuşulurken "elinizde uçaklar var, şunlar var bunlar var" deniliyordu. AWACS'larla Kandil'in derinliklerine giriliyor artık.

Türkiye kendi silahlı İHA'larıyla operasyon yapma yeteneğini kazandı.

MİT'e yurtdışında operasyon yapma yetkisi çıktı. Aynen CIA gibi. Son yıllarda öldürülen PKK'nın üst düzey yönetici sayısı 20 kat arttı. Türkiye artık nokta operasyon yapma yeteneği kazanmıştı.

İstanbul'u istanbul'da koruyamazsınız İstanbul gibi mega bir kenti sınır ötesinden savunabilirsiniz. Bu saldırının çözümünü İstanbul'da ararsanız İstanbul polisine haksızlık etmiş olursunuz. İstanbul polisi "neremizi kollacağız" diyor. 3 tane örgüt iç içe geçmiş durumda ortak eylem yapma kararı almışlar."

111220162241567818539_3.jpg

PATLAYICININ CİNSİYLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

Mete Yarar, patlayıcının cinsiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Patlama sonrası yerde açılan çukura dikkat çeken Mete Yarar, "Çukur çok enteresan. Aşağıya değil yukarıya doğru ısı vermiş ve etrafa çok yüksek ısı yaymış." dedi.

Mete Yarar, saldırıda kullanılan patlayıcının, "kolay bulunması mümkün olmayan özel bir askeri mühimmat" olduğunu söyledi.

MUSUL KONSOLOSLUĞU'NDA KALMA KARARI KİMİN?

Irak'ta DEAŞ tarafından saldırıya uğrayan Musul Başkonsolosluğu ile ilgili ilk kez çok önemli bir detayı açıklayan Mete Yarar, saldırıdan 1 gün önce dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Musul Başkonsolosunu aradığını ve oradaki durumu sorduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Orada kalma kararı Başkonsolosun verdiği bir karardır. Davutoğlu boşaltalım isterseniz nedir son kararınız diyor. Saldırı olacağı da biliniyor. Başkonsolos (şimdi CHP milletvekili) orayı boşaltmıyor ve saldırı gerçekleşiyor. Soruyorum konsolosluğu boşaltmama kararını kim verdi?"

Kimse üzerinde durmamıştı... Mete Yarar o çukura dikkat çekti! ile ilgili etiketler Mete Yarar Suriye Türkiye SuperHaber teke tek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.