Kimliğinizi bulamıyorsanız, e-Devlet’ten başvuru yapın! İşte başvuru ekranı

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların kimlik kartlarına ulaşamadıkları ya da ulaşamayacakları durumlar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yeni bir karar aldı. İşte o karar…

Yaşanan deprem felaketinin ardından pek çok kamu kurum ve kuruluşu, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için, peş peşe kararlar almaya başladı. Bu kararlar kapsamında deprem sonrası oluşabilecek sorunların önündeki bürokratik engelleri tek tek kaldırmayı amaçlayan kamu kurum ve kuruluşlarından son karar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden dün akşam saatlerinde geldi.

Bilindiği üzere Türkiye’nin her ili ve ilçesinde İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubeleri, kimlik kaybında başvuru yapılmasını ve birtakım işlemleri peşi sıra gerçekleştirilmesini istiyordu. Sadece deprem bölgesi ilan edilen illerde bu işlemleri kaldıran Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçici kimlik için e-Devlet Kapısı’na işaret eden bir açıklama gerçekleştirdi. İşte detaylar…

GEÇİCİ KİMLİK BAŞVURUSU E-DEVLET’E TAŞINDI

Kimliğinizi bulamıyorsanız, e-Devlet’ten başvuru yapın! İşte başvuru ekranı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, depremden etki alan illerde yaşayan vatandaşların kimliklerinin kaybolabileceği ihtimali nedeniyle geçici kimlik belgesi oluşturulmasına karar verildi. Geçici kimlik belgesi oluşturulması için e-Devlet Kapısı başvurusunu kabul edecek olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ek bir işlem yapmaksızın barkodlu bir belge edinerek, kimlik yerine bu belgenin bir süre kullanılabileceğini duyurdu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kullanım süresine de açıklamasında yer verdi.

YERLEŞİM YERİ ŞARTINA DİKKAT EDİLECEK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında yer alan bir başka önemli detay ise, yerleşim yeri oldu. Zira başvuru yapan kişinin yerleşim adresi ya da diğer adresinin deprem bölgesi ilan edilen Adıyaman, Adana, Hatay, Malatya, Gaziantep, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Osmaniye illerinde yer alıyor olması şartı var. Bu şartı sağlayan vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün hizmetleri aracılığıyla e-Devlet Kapısı üzerinden sadece üç ay süre ile geçerli olacak barkodlu geçici kimlik belgesi alabilir. Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen bu bölgelerde OHAL’in uzatılması halinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün de uzatmaya gitmesi bekleniyor.

Kimliğinizi bulamıyorsanız, e-Devlet’ten başvuru yapın! İşte başvuru ekranı ile ilgili etiketler e-Devlet
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.