Kimi bilet alırken kimi sokakta yakalandı karantinayı delenlere ceza yağdı

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının yükselişe geçmesi üzerine gözler temaslı kişilere çevrildi. Tüm ülkede bir gün içinde karantinayı delen ve sokaklarda gezenlere ceza yağdı. Tekirdağ'da temaslı bir kişi bilet almak için gittiği yazıhanede yakalandı, Ağrı'da karantinayı delen 3 kişiye ceza yazıldı.

TEKİRDAĞ

Çerkezköy'de karantinada olması gereken kişi otobüs terminalinde bilet alırken yakalandı. Koronavirüs temaslısı olan M.D'nin HES kodundan temaslı oldağu ortaya çıkınca ihbarda bulunuldu, hakkında işlem yapılan M.D, sağlık ekiplerince Çorlu Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

KOCAELİ

Kocaeli'de, 285 kişiye karantinayı deldikleri gerekçesiyle para cezası kesildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 1502 iş yeri denetlendi, 21 bin 326 kişi sorgulandı. Karantina ihlali yapan 25, sosyal mesafe kuralına uymayan 7, maske takmadığı için 253 kişiye idari para cezası uygulandı.

AĞRI

Ağrı'da karantinaya uymayan 3 kişiye 9 bin 450 lira ceza kesildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, çay bahçeleri, restoranlar, nikah salonları, kuaförler ve pazar yerlerinde pozitif ve temaslılara yönelik denetimlerde görev alan ekipler, karantina kuralını ihlal ettikleri belirlenen 3 kişiye 3 bin 150'şer lira ceza yazdı.

MUŞ

Muş'ta bir köy korona karantinasına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Yukarıyongalı köyünde Kovid-19 pozitif vakaların çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun anlaşılması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verilmiştir." denildi.

GAZİANTEP

İslahiye'de 3 evde karantina uygulaması başlatıldı. Kentte Aydınlık Mahallesi'nde bir kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıkmasından sonra İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında şahsın yakınlarına ait 19 kişinin yaşadığı 3 evde karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi. Evlerin girişine emniyet şeridi çekildi, uyarı yazıları asıldı.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ilçesindeki bir mahalle birden fazla vakanın ortaya çıkmasından sonra 14 gün arantinaya alındı. Valilik'ten yapılan açıklamada, "Birden fazla pozitif vakanın olması ve temaslı vakaların fazlalığı nedeniyle virüsün yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Karakoyunlu Mahallesi'ne, 30 Eylül'e kadar giriş çıkışların sınırlandırılmasına, evlerinde tedavisi devam eden Kovid-19 hastalarının ve temaslılarının sağlık sebepleri dışında evlerinden ve köylerinden çıkışlarına müsaade edilmemesine, köyde ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresince izinli sayılmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı. (AA)

Kimi bilet alırken kimi sokakta yakalandı karantinayı delenlere ceza yağdı ile ilgili etiketler Koronavirüsü vaka artışı pozitif pozitif vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.