Doktorun 'omurilik sarımsağı' yanıtı olay oldu

Kim Milyoner Olmak İster programının son bölümünde yaşananlar sosyal medyaya damga vurdu. 'Hangisi beyindeki bir bölgeye verilen addır?' sorusunu aile hekimine soran yarışmacı, 'Omurilik sarımsağı' yanıtını alınca yarışmadan elendi. Doktor ise eleştirilerin hedefi oldu.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında öğretmen olan Mehtap Gül Caymaz isimli yarışmacıya, 'Hangisi beyindeki bir bölgeye verilen addır?' sorusu soruldu. Yarışması doğru cevabı bilmediği için telefon jokerini kullandı.

'OMURİLİK SARIMSAĞI' CEVABINI VERDİ

Bir fikrim var ama telefonla joker hakkımı kullanmak istiyorum' diyen yarışmacı, doktor olan bir arkadaşını aradı. Ancak sürenin bitmesine yakın telefondaki kişi şıklardan 'Omurilik sarımsağı' cevabını verdi.

Doktorun 'omurilik sarımsağı' yanıtı olay oldu

DOKTORUN CEVABI KENAN İMİRZALIOĞLU'NU ŞAŞIRTTI

Yarışmacı ise jokerin söylediği şıkkı seçti. Cevap karşısında şaşıran Kenan İmirzalıoğlu, 'Arkadaşınız doktordu değil mi? Hangi bölüm?' sorusunu yöneltti.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

'Omurilik soğanı' yerine 'Omurilik sarımsağı' cevabını veren ve cevabı yanlış çıkan joker Doktor Ali Çiçek sosyal medyada dalga konusu oldu.

Prof. Dr. Derya Unutmaz ise doktorun o anki heyecanla yanlış cevap vermiş olabileceğine dikkat çekti.

Unutmaz, "Beyini omuriliğe bağlayan bu bölümün adı ne sarımsak ne de soğan, tıbbi olarak doğrusu medulla oblongata... İyi de, bunu hatırlamak da sizi iyi doktor yapmaz, mesele oranın ne işe yaradığını/işlevini bilmektir." dedi.

Unutmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca, omuriliği terimi de doğru bir tercüme değil - o bölgeyi açıklayan terim “omurga kordonudur”. İlik, kemiklerin ortasında olan ve kan hücrelerinin kök hücrelerini içeren bir dokudur - omurga kordonu ise beyini diğer organlara bağlayan bir sinir ağıdır. Ezbere takılmayın"

 

İşte o dalga geçilen yorumlardan bazıları:

 

Doktorun 'omurilik sarımsağı' yanıtı olay oldu ile ilgili etiketler Kim Milyoner Olmak İster doktor Kenan İmirzalıoğlu omurilik soğanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.