Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 20'ye yakın gazeteciden bahsederek basın özgürlüğünden dem vurmuştu. Kılıçdaroğlu ve meslek örgütlerinin savunduğu sözde gazetecilerin PKK'nın propaganda ve ajanlık faaliyetleri ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 20’ye yakın gazetecinin hangi gerekçe ile içeride olduğunu sormuş ve basın özgürlüğü söylemi vermişti.

Kılıçdaroğlu'nun 'gazeteci' olarak tanımladığı kişilerin foyasını gazeteci Emre Efser ortaya çıkardı. "Ülkenin ana muhalefet partisi liderinin cevabını bilmediği(!) bu soruyu ben detaylı bir şekilde cevaplayacağım. Belki öğrenmiş olur." diyen Efser, 16 sözde gazetecinin isim isim, 'gazetecilik' faaliyetlerini açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu ve meslek örgütlerinin savunduğu, PKK'nın propaganda ve ajanlık faaliyetlerini yürüten 16 sözde gazeteci:


1- Aziz Oruç

Örgüte ait Mezopotamya Haber Ajansı editörü. Daha önce KHK ile kapatılan örgüte ait Dicle Haber Ajansı’nda çalıştı. Hakkında birçok terör suçundan dolayı yakalama kararı çıktı ve Kuzey Irak’a kaçtı. 2019 yılında İran’dan Türkiye’ye geçtiği sırada HDP Doğubeyazıt İl Başkanı ile aynı araçta yakalandı ve tutuklandı.

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın

Aziz Oruç’un yargılandığı davalar, Oruç’un ikametinde ve HDP Doğubeyazıt İlçe Başkanlığında ele geçirilen materyaller. Oruç, 2020 yılında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. 2011 yılında terör suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık ceza ise Yargıtay tarafından bozuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın - Resim : 2

2- Safiye Alagaş

Örgüte ait Jin News Haber Müdürü. Bahsi geçen kurumda yaptığı 12 haber üzerinden “zincirleme terör örgütü propagandası” suçundan 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle yargılandı. Haberlerden bazı örnekler:

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın - Resim : 3

3- Serdar Altan

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı. Örgütün gazetesi Özgür Gündem’de editör olarak çalıştı. KHK ile kapatılan Van TV’de çalıştığı dönemde “zincirleme şekilde terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası istemiyle yargılandı.

4- Ömer Çelik

Örgüte ait Dicle Haber Ajansında çalıştı. 2011 yılında “KCK Basın” davasında tutuklandı. Sur’daki hendek terörü döneminde Jandarma Genel Komutan Yardımcısını yaptığı haberle hedef gösterdi. Dicle Haber Ajansına ait bazı haberler:

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın - Resim : 4

5- Lezgin Akdeniz

Örgütün Dicle Haber Ajansı ve Mezopotamya Haber Ajansında çalıştı. Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “zincirleme şekilde terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 28 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası ile yargılandı.


6- Zeynel Abidin Bulut

Örgüte ait Xwebün gazetesinin editörü. Daha önce DİHA Azadiya Welat’ta çalıştı. 2021 yılında “terör örgütü propagandası” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Xwebün Gazetesinden bazı haberler:

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın - Resim : 5

7- Mehmet Şahin

Terör örgütü üyesi olma suçuyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

8- Mehmet Ali Ertaş

Örgüte ait Xwebün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü. Daha önce DİHA ve Azadiye Welat’ta çalıştı. “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 3 ay ceza aldı. Xwebün Gazetesinden bazı haberler:

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın - Resim : 6

9- Neşe Toprak

Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan PEL Yapım’da kültür sanat programı sunuyordu.


10- Elif Üngör

Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan PEL Yapım’da kültür ve ekoloji programı sunuyordu.

11- Suat Doğuhan

Kameraman. Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan Ari Yapım’da çalışıyordu.

12- İbrahim Koyuncu

Kameraman ve video editörü. Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan yapım şirketlerinde çalışıyordu.

13- Abdurrahman Öncü

Kameraman. Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan PİA Yapım’da çalışıyordu.

14- Ramazan Geciken

Kameraman. Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan Pel Yapım’da çalışıyordu.


15- Mazlum Güler

Belgesel yapımcısı. Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan PİA Yapım’da çalışıyordu.

16- Remziye Temel

Muhasebeci. Yurtdışında terör propagandası yapan medya organlarına içerik sağlayan PİA Yapım’da çalışıyordu.

Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'lı gazetecilerin suç dosyasına bakın ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu PKK 16 gazeteci tutuklu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.