Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya resti, İngilizce'ye çevrilince yumuşatıldı!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun son günlerde ortaya çıkan kaset olaylarını Rusya'ya mal ettiği açıklaması, CHP'nin resmi hesabından İngilizce'ye çevrilirken yumuşatıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  dün akşam sosyal medya hesabından Türkçe ve Rusça olarak yaptığı paylaşımla montaj, kumpas ve kasetlerin arkasında Rusya'nın olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız" ifadelerini kullandı.

SERT İFADELER İNGİLİZCE'YE ÇEVİRİLİNCE YUMUŞATILDI

CHP'nin resmi sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu'nun Türkçe ve Rusça olarak yaptığı paylaşımı alıntılanarak, mesajın İngilizce versiyonuna yer verildi.

Ancak bu metnin, Kılıçdaroğlu'nun Türkçe olarak yaptığı paylaşımlardan ton olarak farklı olduğu görüldü. Açıklamada, "kindly (nazikçe)" ve "seem to (görünüşe göre, öyle gibi)" gibi naif ifadeler kullanıldı.

İngilizce metinde, "...arkasında siz varsınız" gibi net ve sert bir ifade yerine "...görünüşe göre Rusya'dan geliyor/öyle olduğunu fark ettik" denilirken, "15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız elinizi Türk'ün devletinden çekin" ifadesi de yumuşatılarak, "Sizinle dostluğumuza değer veriyoruz ve bunun 15 Mayıs'tan sonra da devamını istiyoruz. Bu nedenle Türk devletine müdahale etmekten kaçınmanızı nazikçe rica ederiz" diye yazıldı.

CHP'nin yayımladığı İngilizce metnin Türkçe'ye çevirisi şöyle:

"Sevgili Rus dostlarımız,

Ülkemizde son dönemde ortaya çıkan bazı montajlar, komplolar, Deep Fake içerikler ve kasetler görünüşe göre Rusya'dan geliyor/öyle olduğunu fark ettik. Sizinle olan dostluğumuza değer veriyoruz ve bunun 15 Mayıs'tan sonra da devam etmesini istiyoruz. Bu nedenle, Türk devletine müdahale etmekten kaçınmanızı nazikçe rica ediyoruz. İşbirliğine ve dostluğumuzu sürdürmeye açığız."

Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya resti, İngilizce'ye çevrilince yumuşatıldı! ile ilgili etiketler Rusya Kemal Kılıçdaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.