Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na tavrı merakla bekleniyordu... Yine sessiz kaldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Vız gelir, tırıs gider' sözlerine büyük tepki gelirken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tavrı merakla bekleniyordu. Konuyla ilgili günlerdir sessiz kalmayı tercih eden Kılıçdaroğlu, grup toplantısında da konuyla ilgili tek kelime etmedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ramazan Bayramı'nda yaptığı Karadeniz gezisinde Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile verdiği fotoğraf büyük tartışmalara neden olmuştu. İmamoğlu'na CHP'ye yakın kesimlerden büyük tepkiler gelmişti. Aralarında Şahan Gökbakar, Gökhan Özoğuz ve Fazıl Say'ın da bulunduğu isimler sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda sert tepki koymuşlardı.

İmamoğlu ise İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada gelen tepkilere 'Vız gelir, tırıs gider' yanıtını vermişti. İmamoğlu'nun yanıtı tartışmaları daha da alevlendirirken, CHP içinden isimlerin de İmamoğlu'na karşı duruş sergilediği Ankara kulislerinden yansımıştı.

Kamuoyunun oldukça fazla tartıştığı konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun vereceği yanıt merakla bekleniyordu. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında nasıl mesajlar vereceği merakla bekleniyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile ilgili tartışmalara hiç değinmedi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na tepki göstermek ya da destek vermek yerine konuyu görmezden gelmeyi tercih etti. CHP'nin dün yapılan MYK toplantısında İmamoğlu konusunun konuşulmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında sadece sığınmacı meselesi ve ekonomiyle ilgili konulara değinmesi dikkat çekti.

CHP MYK TOPLANTISINDA İMAMOĞLU İLE İLGİLİ RAHATSIZLIKLAR DİLE GETİRİLDİ

İmamoğlu'na yönelik tepkiler, Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan dünkü MYK toplantısında da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre bazı MYK üyeleri, İmamoğlu'nun ve yakın ekibinin yaptığı açıklamalara ilişkin rahatsızlıklarını dile getirdi. CHP liderinin ise bu eleştirileri dinlediği, ancak yorum yapmadığı ifade edildi. Toplantıda; "genel merkez ile İmamoğlu arasında bir çekişme, kavga var" algısı oluşturacak açıklamalardan kaçınılması yönünde karar alındı.

CHP kaynakları, İmamoğlu'nun geziyle ilgili çok önceden Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a bilgi verdiğini ve böyle bir geziye çıkmasından ziyade, geziye davet edilenler ve sonrasında yapılan açıklamaların bir "iletişim kazası, kazalar silsilesi" olduğu görüşünü dile getirdi. MYK'da da eleştirilerin ağırlıklı olarak bu yönde olduğu vurgulandı.

"İMAMOĞLU VE EKİBİ CHP HASSASİYETLERİNİ GÖZETMELİYDİ"

BBC'ye değerlendirmede bulunan bazı parti yöneticileri ise, belediye başkanlarının bu tür gezilerinden rahatsız olmadıklarını ancak iletişim stratejisinin gözden geçirmesi gerektiğine işaret etti:

"Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer... Biz belediye başkanlarımızın bu gezilerinden neden rahatsız olalım? Ama İmamoğlu'nun gezisiyle ilgili olmaması gereken şeyler de olmuş mudur? Olmuştur. Toplumun, parti tabanının hassasiyetleri gözetilebilirdi. Bu gezi, o gazeteci (Nagehan Alçı) üzerinde değil de Karadeniz'de halkın ilgisi nedeniyle konuşulsaydı, daha mutlu olurduk. O gazeteci ile ilgili bizim tabanın büyük travması var, çok haksız eleştirileri oldu. İmamoğlu, kendisine muhalif gazeteci davet edebilir ama tabanın da hassasiyetini dikkate almalıydı."

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na tavrı merakla bekleniyordu... Yine sessiz kaldı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu İBB grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.