Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşme yapacağı günün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününe denk getirilmesi tesadüf mü?

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşeceği tarihi 18 Mart olarak duyurdu. Ancak PKK'nın meclisteki kolu HDP'den açıkça destek alacak olan Kılıçdaroğlu'nun görüşme için Çanakkale Şehitleri'ni anma günü olan 18 Mart'ı seçmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.

2 yıldır bir toplanıp bir dağılan 6'lı masa muhalefeti, en sonunda Cumhurbaşkanı adayını CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı...

Öyle ki masa etrafında yaşanan kriz, adeta siyaset kulislerini de salladı. En başından beri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduğu bilinen Meral Akşener, adaylık konuşmaları sıralarında bir anda 6'lı masaya 'kumar masası' diyerek ayrıldığını duyurmuştu.

Bu gelişmelerin ardından bir dönem can ciğer olan CHP ve İYİ Parti yöneticileri birbirlerini ağır ithamlarla suçlamaya başladı. Tam bu tartışmalar alevlenecekken İYİ Parti lideri Meral Akşener bir 'U' dönüşü yaparak masaya yeniden oturdu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etti.

MASANIN ALTINDAKİ HDP

Yerel seçimler de başta olmak üzere kapalı kapılar ardından HDP'den destek alan CHP, diyet borcunu HDP'ye 'bakanlık verilebilir' sözüyle ödemeye çalışmıştı. Son zamanlarda da adı sık sık 6'lı masanın içerisinde geçen HDP, en sonunda masanın altından çıkarak Kılıçdaroğlu'na desteğini ilan etti.

MERAL AKŞENER AMBARGO KOYSA DA....

İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP'ye her fırsatta 'Bizim olduğumuz masaya gelemezler' sözleriyle ambargo koysa da Kılıçdaroğlu, HDP'nin görüşme teklifini kabul etti. 

GÖRÜŞME TARİHİ ÇOK MANİDAR!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşeceği tarihin 18 Mart olarak açıklanması, kafalarda bir çok soru işareti bıraktı. Öyle ki Kılıçdaroğlu, PKK'nın meclisteki uzantısı olarak bilinen HDP ile görüşmek için '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nü seçmesi adeta tepki çekti.

Bu tarihin bilerek mi seçildiği sorusu ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

6'LI MASA DA 28 ŞUBAT'TA TOPLANMIŞTI

6'lı masanın 2022 yılında yaptığı ilk toplantı tarihi ise 'tarihe kara leke' olarak geçen 28 Şubat'ta oldu. 6'lı ittifakın bu denli tepki çeken ve anlamlı tarihlerde toplantı düzenlemesi dikkat çekti.

 

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşme yapacağı günün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününe denk getirilmesi tesadüf mü? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu HDP 18 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.