Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı' çelişkisi arşivden çıktı! Dün 'Millet bahçesi bizim projemiz' diyordu, bugün tehditler yağdırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak millet bahçesine karşı çıktıklarını dile getirerek, projeye dahil olan herkesi tehdit etti. Oysaki Kılıçdaroğlu, 5 Haziran 2018'de, "Bizim telefonlarımızı dinledikleri için, orayı ne yapacağımızı öğrenip yeşil alan yapacaklarını açıkladılar." diyerek projenin kendilerinin olduğunu savunmuştu. Kılıçdaroğlu dün savunduklarını bu gün provakasyon malzemesi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefi Atatürk Havalimanı'nın arazisine yapılacağı duyurulan millet bahçesi oldu.

Sosyal medyadan millet behçesi projesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, yatırımcı ve müteahhitlere demediğini bırakmadı. Yabancı yatırımcılara, "Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. " diye seslenen Kılıçdaroğlu, projedeki herkesi de şu sözlerle tehdit etti: "Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş “Talimat aldım, mecburdum. diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!"

YATIRIMCIDAN MAKİNA MÜTEAHHİTLERİNE KADAR HERKESE AÇIK TEHDİT

Twitter hesabından paylaşım dizisi atan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu milletin maddi manevi ne kadar değeri varsa sattılar. Şimdi de en değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar. Peki bu işe neden alelacele giriştiler?

Büyük değişim öncesinde, 5’li çetelerin halktan götürdüğü paranın önemli kısmının yeni havalimanına bağlanmış olması mı bu acelenin nedeni? Bu parayı acilen oradan kurtarıp, seçim öncesi dışarıya mı taşımaktır asıl amaç? Yani hedef yeni havalimanını hızlıca elden çıkarmak mıdır?

Burada asıl korku nedir? İşlenen günahların bedeli olarak, üçüncü havalimanının kamulaştırılma korkusu mu? Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?

Peki bunların Katarlı veya S. Arabistanlı suç ortaklarına biz nefes aldıracak mıyız? Onlar burada rahat edebileceklerini mi zannediyorlar? Yok edilen Atatürk Havalimanı’nın değerini de çetelerden, onların siyasal ayağından ve yabancı suç ortaklarından alacağımızı bilmiyorlar mı?

Yatırımcı dostlarınıza da anlayacakları dilden anlatayım: Milletimizden çalınanlarla yapılan hiçbir şey size satılamaz. Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin.

Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş “Talimat aldım, mecburdum. diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!"

 

 

"TELEFONLARIMIZI DİNLEYİP PROJEMİZİ ÇALDI" DEMİŞTİ

Oysaki Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce bu projenin kendilerine ait olduğunu ve telefonları dinleyerek projeyi çaldıklarını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, 5 Haziran 2018'de, "Bizim telefonlarımızı dinledikleri için, orayı ne yapacağımızı öğrenip yeşil alan yapacaklarını açıkladılar. Biz oranın planlarını dahi yaptık. Hangi kültür merkezlerini yapacağımızı, binaların şekli dahil bütün bunların hepsi hazırlandı. Bizim İstanbul büyükşehir belediye başkan adayımız bunu açıklayacak. Bakın bu çok önemli bir bilgi, önemli bir iddia. O milletvekilimizin elinde yaptığı projeler, fotoğraflarıyla birlikte var. Bütün bunların hepsi hazırlandı." ifadelerini kullanmıştı.

 

Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı' çelişkisi arşivden çıktı! Dün 'Millet bahçesi bizim projemiz' diyordu, bugün tehditler yağdırdı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Tehdit