Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine İsmail Demir'den yanıt

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimaı ile ilgili yaptığı açıklamaya Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yanıt verdi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, CNN Turk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'na ilişkin sözlerine yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'ABD'Lİ ŞİRKET' VAADİ

"Söz konusu şirket ve şirketin sahipleriyle defalarca görüştük. Bu şirket bizim gündemimize yeni gelen bir şirket. Tabi defalarca projeler, iş birlikleri konuşuldu. Ama şunu vurgulamak lazım. Sahipleri Türk olmasına rağmen bu şirket bir Amerikan şirketi. Çok yakından tanıyorum. Sahipleriyle biz defalarca görüştük çeşitli konularda. Şirket bir Amerikan şirketi ve Amerikan savunmasını yapan bir şirket.

Sahipleri ne yaparsa yapsın, ne isterlerse istersinler Amerikan hükümetinin onayı, izni vs. belli kısıtlamaları olmadan hiçbir şey yapmaları mümkün değil. İkincisi ise; şu zihni alt yapı var ya şuur altında biz bir şey yapmak için 'Amerikalılarla yapalım.' Tamam yabancı iş birliği bize kazan-kazan getiriyorsa, bizim stratejik hedeflerimize uygunsa iş birliği yapılabilir ama konuştuğumuz kavram bize caasa yaptırımı uygulayan, belli hedeflerimize ambargo koyan bir ülke. Sahipleri sırf Türk diye bunların bize koşarak geleceklerini filan bekliyoruz. Böyle bir şey yok.

'Kendimiz yapmayı denedik, yapamadık' Öyle bir şey yok. Burada Ankara'da Kahramankaza'nda havacılık üssü olmaya doğru gidiyor. Orada koskocaman bir havacılık ve organize sanayi bölgesi yapıyoruz. Bir havacılık üssü zaten orada oluşuyor. Burada başka bir şey oluşturalım. Burada TEKNOFEST var. Evet... Biz burayı uzay, havacılık üssü yapacağız ve biz yapacağız diyebilirsiniz."

Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine İsmail Demir'den yanıt ile ilgili etiketler İsmail Demir Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.