Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'Geçmiş olsun' ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve 40 dakika görüştükten sonra iki isim basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin düşüncesi, kimliği, inancı, yaşam tarzı farklı olabilir ama hepimiz kendi ülkemizde bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz." dedi.

Elbette ki düşüncelerini söyleyeceklerini, kendileri açısından eleştirilmesi gereken bir konu varsa elbette eleştireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyaset dediğiniz zaten budur. Kimin doğru yaptığına, kimin yanlış yaptığına kararı millet verecektir. Ama birilerinin bir düşünceyi beğenmiyorum diye, taşlarla, sopalarla, silahlarla saldırmasını asla kabul etmiyoruz, asla. İktidar olanların yapmaları gereken ilk şey, Türkiye'de can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Herkesin can ve mal güvenliğinden sorumlu olan devleti yönetenlerdir. Bir partinin genel başkan yardımcısı eğer saldırıya uğruyorsa, derhal olayın üzerine gitmek ve olayı çözmek için gerekli talimatların verilmesi lazım. Seyirci olamazlar, can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadırlar." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da dünyada iki grup irsan olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Biri ortak kader bilincine sahip olarak bütün bir insanlığı ve vatandaşları birlikte düşünenler bir de insanlığı ve ülke vatandaşlarını ayrıştıranlar. Geçen sene pandemi dolayısıyla bütün insanlık ortak kader bilincini yaşadı. Ülkemiz de yaşadı. Tam da 2021'in başında hepimiz bu ortak kader bilinciyle daha hoşgörülü, birbirine saygı duyduğu, muhabbetle konuştuğu, güzel söz sarf ettiği bir dönem başlar diye ümit ederken. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı şahsen Selçuk Özdağ'a yapılmış bir saldırı değildir. Hatta Gelecek Partisi'ne yapılmış bir saldırı da değildir. Ülkenin bütün siyasilerine şu mesaj verilmek istenmiştir."

Kılıçdaroğlu'na ziyareti için teşekkür eden Ahmet Davutoğlu, dayanışma gösteren diğer siyasilere de teşekkürlerini iletti.

(A.A.)

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'Geçmiş olsun' ziyareti ile ilgili etiketler Saldırı Kılıçdaroğlu Davutoğlu görüşme geçmiş olsun
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.