Kılıçdaroğlu'ndan bedelli gafı...

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Onun askere gitmesini istiyorum. Oğlum Kerem bedelli askerlikten yararlanmayacak" derken ilginç bir gafa imza attı.

Kılıçdaroğlu “Oğlum bedelliden yararlanmayacak, onun askere gitmesini istiyorum” dedi, ancak iddialara göre oğlu 1983 doğumlu olduğu için zaten çıkan yasadan yararlanamıyor.

Kılıçdaroğlu dün gazetecilerin “Oğlunuz Kerem de 1982 doğumlu diye biliyoruz. Yararlanacak mı bedelliden, var mı böyle bir düşünceniz?” sorusuna, “Hayır yararlanmayacak. Onun askere gitmesini istiyorum” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, bu düşüncesini oğluyla konuştuğunu da belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun bu yanıtı çeverede bulunan partililer tarafından alkışlandı. Ancak iddialara göre Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu 5 Haziran 1983 doğumlu. Yani bu iddiaya göre Kılıçdaroğlu oğlunun doğum tarihini şaşırmıştı.

Kerem Kılıçdaroğlu, CHP'nin nisan ayında hazırladığı bedelli kanun teklifini TBMM'ye sunmasından sonra da gündeme gelmişti. CHP'nin teklifi de tıpkı çıkan kanun gibi 1 Ocak 1983 tarihinden önce doğanları kapsıyordu.

Hürriyet gazetesinde yer alan bir haberde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin teklifine son anda 'Kerem Kılıçdaroğlu' müdahalesi yaptığı belirtilmişti. Habere göre, önüne gelen teklif metninde bedelli askerlikten yararlanabilecekler, '1 Ocak 1984 tarihinden önce doğanlar' olarak düzenlenen maddeyi Kılıçdaroğlu, '1 Ocak 1983'ten önce doğanlar' olarak düzeltti. Kılıçdaroğlu, teklife müdahalesiyle 1983 doğumlu olan ve halen yurtdışında akademik çalışmasını sürdüren oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nu bedelli askerlik düzenlemesinin dışında bıraktı. Bu haber, CHP ve Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanmadı. Kerem Kılıçdaroğlu, daha önce de çocuk yaşta sigortalı olmasıyla gündeme gelmişti. SSK kayıtlarında 1983 doğumlu olarak görülen Kerem Kılıçdaroğlu'nun, babasının Çalışma Bakanlığı müsteşar yardımcılığı yaptığı 1997 yılının ilk döneminde 60 gün, ikinci döneminde de 1 gün sigortasının ödendiği ortaya çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu'ndan bedelli gafı... ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu bedelli gafı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.