Kılıçdaroğlu'dan MESAM'a kayyum atanmasına tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) kayyum atanmasına tepki göstererek "Yasaya uyması gereken Kültür Bakanlığı kanuna uymuyorsa ne olacak? Üç ay içinde olağanüstü kongreyi toplayın diyor bakanlık. Zaten mart ayında yapılacaktı. Kültür Bakanı'na soruyorum; sen sanat ve sanatçıyı korumakla yükümlüsün. Sen yasanın dışına çıkamazsın." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

MESAM diye bir örgüt var. Bir tüzüğü var. Sanatı ve sanatçıyı desteklemeyen hiçbir iktidar yoktur dünyada. Darbe ve baskıcı dönemler hariç sanat ve sanatçıya her ortamda değer verilmiştir. Sanatı ve sanatçıyı yüceltmek her toplumun ortak amaçlarından olmalıdır.

kk-mesam

Sanatçının da hakları var. Bunların da korunması lazım. MESAM Mart ayında olağan kongresini yapacaktı. Yapamadan Kültür Bakanlığı kayyum atadı.

Kültür Bakanlığı’ndan hiçbir uyarısı yazısı gitmemiş MESAM’a. Yani kanunu takmıyor. Yasaya uyması gereken Kültür Bakanlığı kanuna uymuyorsa ne olacak?

Üç ay içinde olağanüstü kongreyi toplayın diyor bakanlık. Zaten mart ayında yapılacaktı.

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Bütün halkımız, AK Partili vatandaşlarımız dahil, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşıdır. Bu üretimin kaybedeni yok. Herkesin kazandığı bir ortama siz bir dinamit koyuyorsunuz. ‘Kapanmayacak’ diyorlar. Biz kapanmayacak denen çok sayıda fabrikanın bir süre nasıl kapandığını gördük. Amaç başka. Amaç nişasta bazlı şeker üretimini teşvik etmek.

Bütün dünyanın bilmesini isterim; biz şekerin ve şeker fabrikalarının korunmasını istiyoruz. Şeker fabrikalarına sahip çıkmak cumhuriyete, demokrasiye, emeğe ve alın terine sahip çıkmak demektir. Osmanlı döneminde 1 kilo bile şeker üreten bir fabrika yoktu. Şeker fabrikalarını özelleştirerek bir anlamda cumhuriyetten intikam alıyorsunuz.

Kılıçdaroğlu'dan MESAM'a kayyum atanmasına tepki! ile ilgili etiketler Kılıçdaroğlu mesam şeker fabrikası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.