Kılıçdaroğlu liyakat sözünü tutmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yerel seçimlerde aynı aileden olanları bir yere koymayacağız" sözü bir kez daha havada kaldı. Partide yıllardan beri uygulanan yakın akraba atamalarının devam ettiği Menemen Belediyesi’nde son yapılan atama ile ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Deniz Demir’in ağabeyi Yavuz Demir’in, tutuklanmasından önce Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından Özel Kalem Müdürü yapıldığı anlaşıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri iktidara talip olduklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaların partililer tarafından yerine getirilmediği ve aksine davranışlar sergilendiği anlaşıldı. "Huylu huyundan vazgeçmez" atasözünün örneği olan CHP’de özellikle yerel yönetimlerde atamalarda 'kıyak' devam ediyor.

Kılıçdaroğlu liyakat sözünü tutmadı

Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Temmuz’da Afyonkarahisar’da,CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı’ndaki konuşmasında "Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Efendim falan milletvekili telefon etti onun akrabası hiç dinlemeyeceksin" sözleriyle belediye başkanlarına bir uyarı yapmıştı. Ancak bu uyarının dikkate alınmadığı başdanışmanlardan Deniz Demir’in Çankaya Belediyesi’nin şirketlerinden Belde A.Ş.’de yönetim Kurulu Üyesi olması ile açığa çıkmıştı.

CHP’DE YİNE KIYAK ATAMA!

Başdanışman Deniz Demir’den sonra kardeşi Yavuz Demir’in de CHP’li Menemen Belediye Başkanının Özel Kalem Müdürü yapıldığı anlaşıldı.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Yavuz Demir, "zimmet ve irtikap" suçlamaları ile geçtiğimiz günlerde tutuklanan Serdar Aksoy tarafından özel kalem müdürü olarak atandı. Demir’in bu kıyak atama ile TBMM’de imtiyazlı bir şekilde vekil danışmanlığına memuriyet hakkı ile transfer edildiği ifade edildi. Elde edilen bilgilere göre, mecliste sözleşmeli danışman olan Yavuz Demir’in böylece önce memur yapılıp sonrasında da büyükşehir belediyesi şirketlerinden birine genel müdür yapılacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu liyakat sözünü tutmadı - Resim : 2

GAZETECİYE DARP İDDİASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

CHP’li Menemen Belediyesi’nde ortaya çıkan kıyak akraba ataması ile özel kalem müdürü yapılan Yavuz Demir, geçmiş dönemde eski milletvekili Faik Tunay’ın danışmanı iken CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile beraber, gazeteci Ezelhan Üstünkaya’yı mecliste darp ettiği iddiası ile gündeme gelmişti. "CHP’li gençlerden başkanlarına ihale suçlaması" haberi sonrası meclis koridorunda gazeteciye yapılan saldırı kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Bunun üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olay sonrası CHP Gençlik Kolları Başkanı olan İrfan İnanç Yıldız’ı görevden almıştı.

Kılıçdaroğlu liyakat sözünü tutmadı - Resim : 3

BAŞKA BİR KIYAK ATAMA MEDYADAN DÖNDÜ!

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Deniz Demir ile Yavuz Demir kardeşlerin ortaya çıkan atamalarının ardından geçtiğimiz günlerde bir başka kıyak atamanın medyada çıkan haberler sonrası iptal edildiği yazıldı. İddialara göre, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer’in eşi olan ve CHP Genel Başkanı Yardımcısı Muharrem Erkek’in danışmanı olan Ali Mert Taşçıer’in de aynı yöntem ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bürokrat yapılmak istendiği gündeme geldi.

Ali Mert Taşçıer’in, önce CHP Burdur Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü atanması ve daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bürokrat yapılmak istenmesinin medyada  yer bulması daha sonra da CHP kulislerinde duyulmasının ardından atamanın örtbas edilerek geri çevrildiği kamuoyuna yansıdı.

Kılıçdaroğlu liyakat sözünü tutmadı ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu deniz demir yavuz demir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.