Kılıçdaroğlu, "İki kenti bırakmayalım, Türkiye’yi bırakabiliriz" diyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı konusunda yaptığı son açıklamalar Habertürk yazarı Fatih Altaylı'yı kızdırdı! Altaylı, CHP'nin tek derdinin "çıkar iktidarı" olduğunu savundu..

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay’a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda, “Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız” dedi.

Bu mesajları ile İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık kapısını kapatan Kemal Kılıçdaroğlu'na en sert tepki Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, CHP zihniyetinin açık bir göstergesi olduğunu dile getiren Altaylı, "İktidar deyince akıllarına gelen Türkiye’de iktidar olmak değil. Hedefleri parti içinde iktidar olmak, iktidar kalmak!" ifadelerini kullandı.

CHP yönetiminin genelinde bu zihniyetin hakim olduğunun altını da çizen Altaylı, "Bunu çok çok iyi bilen taraf ise AK Parti tarafıdır." dedi.

Altaylı, "İktidar olmak deyince CHP ne anlıyor" başlığını taşıyan yazısında şunları kaydetti;

"Kılıçdaroğlu’nun “İki kenti bırakamayız” cümlesi aslında Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bulunduğu durumun ve dramın özeti.

Parti yönetiminin Türkiye’ye verdiği değerin göstergesi.

İki kenti bırakmayalım "Türkiye’yi bırakabiliriz"in en net söylenmiş biçim.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi içinde siyaset yapan pek çok kişinin bakış açısı bu.

İktidar deyince akıllarına gelen Türkiye’de iktidar olmak değil.

Hedefleri parti içinde iktidar olmak, iktidar kalmak. Partideki mücadele Türkiye’de iktidar olabilmek için değil, parti içinde iktidarı ele geçirebilmek için.

Arada birkaç belediye başkanlığı kazanılmış, hele hele İstanbul ve Ankara gibi iki büyük kent ve kaynakları da ele geçirilmiş ise tamamdır.

Kime ne Türkiye’den!

Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi Türkiye’yi bırakır ama iki kenti bırakmak istemez.

Kendini bu anlayıştan kurtaramayan bir Cumhuriyet Halk Partisi’nden Türkiye’yi kurtarmasını beklemek çok büyük bir yanılsamadır.

Bunu çok çok iyi bilen taraf ise AK Parti tarafıdır.

İktidarın sadece ve sadece Kılıçdaroğlu’nu hedef almasının nedeni budur.

Benim dün twitter’da başlattığım ankette Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ve Yavaş’ın önünde gitmesini sağlayan AK Partili trollerin gerekçesi de budur.

Öncelikle kurtarılması gereken Cumhuriyet Halk Partisi’dir."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Kılıçdaroğlu, "İki kenti bırakmayalım, Türkiye’yi bırakabiliriz" diyor! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Fatih Altaylı köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.