Kılıçdaroğlu: İdlib ulusal bir güvenlik sorunudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İdlib ülkemiz için ulusal bir güvenlik sorunudur. Bu bağlamda küresel bir tehdit olan terörist unsurlar ile muhalif grupların silah bırakmasına yönelik çabalar artırılmalı; silah bırakmaya yanaşmayan cihatçı ve muhalif gruplara karşı her türden kararlılık göstermelidir" dedi.

CİDDİ ELEŞTİRİLER ALDIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depremi sonrasında bölgede insanlık dramı yaşandığını belirterek bölgeyi ziyareti sırasında vatandaşlardan ciddi eleştiriler aldığını belirtti.

DEPREM ÖNLEMLERİNİ ANLATTI

Deprem bölgesinde AFAD'ın çadırlarının kurulduğunu bildirerek depremle mücadelenin iki ayağı olduğunu, bunlardan birincisinin önlem almak olduğunu söyledi. Önlem alınmadığı için insanların öldüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu "Binaları çökenlerin yüzde 99.9'u fakir. Bu da hayatın bir başka gerçeği olarak önümüzde duruyor. Van depremini de biliyorum. Önlemi ne zaman aldın? 604 kişi öldükten sonra. Önce alacaktın önlemi. Efendim 'harcama yaptık'. Doğru; ama 100 metrekarelik evi depremzedeye 75 bin liraya sattın. Deprem bölgesine gittim, 2 gün orada kaldım, bir tek Kızılay çadırı dahi yok. Bu kurum tarihi kökleri olan bir kurum, insani bir kurumdur, gönüllülerin çalıştığı, fakirin derdine çözüm üreten bir kurumdur, bugün sıcak siyasetin göbeğinde. Nasıl üzülmez, nasıl hayıflanmazsınız. 152 yıllık bir kurum bu hale mi düşmeliydi?" dedi.


Kılıçdaroğlu: İdlib ulusal bir güvenlik sorunudur ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu siyaset idlib harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.