Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu söylemesine rağmen isim vermedi. Tekin, “Kılıçdaroğlu değil diyebilir miyiz?” sorusunu ise “O konuda ben bir şey söylemeyeyim” şeklinde yanıtladı.  

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Muharrem İnce’nin istifası sonrası CHP’li seçmenin nasıl tepki göstereceğini kestirmenin mümkün olmadığını belirtirken, cumhurbaşkanı adaylarının hazır olduğunu iddia etti. 

Milliyet gazetesinden Tunca Bengin’in sorularını yanıtlayan Tekin, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu söyledi ancak isim vermekten kaçındı. Tekin, Kılıçdaroğlu değil diyebilir miyiz?” sorusuna ise  “O konuda ben bir şey söylemeyeyim...” yanıtını verdi. 

 

CHP’de Muharrem İnce’nin istifası sonrası tartışmalar devam ediyor. İnce’nin istifası sonrası CHP’nin istifalar sonrası cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP’li birini göstermek zorunda kalacağı yönünde çıkan yorumlara Gürsel Tekin şu şekilde yanıt verdi: 

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? 

“Bu sistemin ruhu öyle bir şey önünüze koyuyor ki 50 artı 1’ i almak zorundasınız. Durum böyle olunca CHP’nin şöyle bir sorumluluğu var. CHP aynı zamanda Millet İttifakı’nın lokomotifi olan bir siyasi parti daha farklı sorumlu davranmak zorunda. Yani hem hiçbir arkadaşımızı kaybetmeyeceğiz aynı zamanda Millet İttifakı’nı da zedelemeyeceğiz. Hatta mümkünse ittifaka yeni siyasi partileri, siyasi hareketleri de dahil etmek gibi bir görevimiz var. Böyle olunca da elbette CHP’nin adayı var ona hiç kimsenin tereddütü olmasın ama koşullar öyle bir noktaya getirir ki tek adayla çıkmak zorunda kalırsınız. O zaman tabi ki ittifaktaki siyasi partilerin de gönül rızasıyla aday belirlenebilir. Hayır koşullar her siyasi parti kendi adayını çıkaracak derse zaten CHP’nin adayı hazır o konuda hiç kimsenin tereddütü olmasın.”  

Tekin ayrıca adayın CHP içinden biri olacağını belirterek, “Kesinlikle. CHP’li, aynı zamanda Millet İttifakı’ndaki siyasi partilerin de rahatsız olmayacağı rahatlıkla oy verebileceği bir şahıs olduğunu söyleyebilirim. Ama koşullar birinci turda tek aday olsun olursa tabi bu isim değişebilir o zaman.” şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı?  ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Muharrem İnce CHP Cumhurbaşkanı aday