Kılıçdaroğlu 2019 hedefini açıkladı: Yüzde 60!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz 2019’da en az yüzde 60’lık bir demokrasi gerçeğini ortaya çıkarmak zorundayız. Öyle yüzde 50 falan değil, en az yüzde 60” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısı’nda partisinin 81 ilden gelen kadın kolları başkanlarına hitap etti. Anadolu kadının tüm dünyadaki kadınlardan farklı olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkemizin kadınları Kuvayı Milliye hareketinin önemli aktörlerinden birisidir. Kurtuluş Savaşı'na çocuğuyla omzunda top mermisiyle gece gündüz katkı vermiştir bu ülkenin kadınları. Şimdi yeni bir mücadelenin eşiğindeyiz. Kaybetme lüksümüz yok. Acaba çalışayım mı çalışmayayım mı deme lüksümüz yok. Bu mücadeleyi sadece CHP’li kadınlar olarak yapmayacağız. Kuvayı Milliye'de nasıl kadınlar mücadeleyi ortak yürüttüyse Cumhuriyet'i 2019’da demokrasiyle taçlandırmak için bütün kadınları kucaklamak zorundasınız, aydınlatmak zorundasınız” diye konuştu.

YÜZDE 60 HEDEFİ

“2019’da önümüzde iki seçenek var” diyen Kılıçdaroğlu, “Diktatörlük, demokrasi. İkisinden birini seçeceğiz. Demokrasi istiyorsak daha fazla çalışacağız. Baskı yapacaklar, sizler çalışırken engelleneceğinizi biliyorum. Ama biz 2019’da en az yüzde 60’lık bir demokrasi gerçeğini ortaya çıkarmak zorundayız. Öyle yüzde 50 falan değil, en az yüzde 60. Bu ülkenin insanları hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun demokrasiyi savunuyor. AK Partili kardeşlerin içlerinde demokrasiyi savunan kadınlar ve erkekler var. Ülkücü kardeşlerim demokrasiyi savunuyorlar. Cumhuriyet'i 2019'da demokrasiyle taçlandırırsak mücadeleyi ayrım yapmadan birlikte vereceğiz“ ifadelerini kullandı.

Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamak istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Evimizde, sokakta, caddede, fabrikada, tarlada huzur olsun. Huzurun yolu demokrasiden geçiyor. Dikta yönetimi, bir ülkenin geleceğini bir kişiye teslim ederseniz o ülkenin geleceğini felakete teslim etmiş olursunuz. O zaman bütün branşları kapatalım, meslekleri, okulları kapatalım, bir kişi her şeyi biliyor, ne derse onu yapalım. Bunun adı kölelik düzenidir. Biz kölelik düzenini kabul etmek istemiyoruz. Biz eşit yurttaşlık istiyoruz. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz. Doğudaki de, batıdaki de kardeşim. Düşüncelerimiz, kimliklerimiz farklı olabilir ama vatanımız, bayrağımız bir” dedi.

Kılıçdaroğlu 2019 hedefini açıkladı: Yüzde 60! ile ilgili etiketler Kılıçdaroğlu canlı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.