Kılıçdaroğlu: Adalet, eğitim gibi alanlarda İslam ülkeleri geridedir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet, eğitim gibi alanlarda İslam ülkeleri geridedir. Müslümanlar arasındaki kavganın da büyüdüğünü görüyoruz. Kimi grupların dini kullanarak bir şeyler elde etmesiyle Müslüman ülkeler arasında adaletle yürüyen kalmadı" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Elmalılı Hamdi Yazır Konferansı'na katıldı.

Elmalılı'nın kendisini Kuran'ı anlamaya ve açıklamaya adadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu adanmışlığın haklı bir sonucu olarak TBMM 21 Şubat 1925 tarihli oturumunda kabul edilen Türkçe Kur'an-ı Kerim tefsirinin hazırlanması kararının ardından kapısı çalınan ilk isim olmuştur. Yaklaşık 12 yıl süren ve Elmalılı tefsiri olarak bilinen tefsir son derece özgün bir çalışmadır. Şüphesiz Elmalılı'nın bu başarısı klasik alim özellikleriyle, çağdaş fikir adamı özelliklerini birleştirmeyi başarmış bir şahsiyet olmasından kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER ARASINDA ADALETLE YÜRÜYEN KALMADI"

"Bugün verilere baktığımızda ise İslam ülkelerinin ne hale getirildiğini görüyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Adalet, eğitim gibi alanlarda İslam ülkeleri geridedir. Müslümanlar arasındaki kavganın da büyüdüğünü görüyoruz. Kimi grupların dini kullanarak bir şeyler elde etmesiyle Müslüman ülkeler arasında adaletle yürüyen kalmadı" ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu: Adalet, eğitim gibi alanlarda İslam ülkeleri geridedir ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu adalet
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.