Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalin 8 gündür devam ediyor. Başkent Kiev'e sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı. Yakalanan sabotajcıların elleri ve gözleri bağlandı. Öte yandan Rusya'nın saldırılarına karşı kentte barikatlar kuruluyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sekizinci günüde devam ederken, Rus güçleri başkent Kiev'i bombalıyor. Kiev'de çatışmalar artarken, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin bugün ikinci kez müzakere masasına oturması bekleniyor.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor

3 KİŞİ KİEV'E SIZMAYA ÇALIŞTI

Bu arada Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sızma girişimleri de sürüyor. Bu kapsamda Rus oldukları iddia edilen 3 kişi Kiev sınırından kente girmeye çalıştı. Yakalanan 3 sabotajcının elleri ve gözleri bağlandı.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor - Resim : 2

Ukrayna'da bulunan CNN Türk ekibi yakalanan sabotajcıları görüntüledi. Bölgeden bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, "An itibariyle 3 Rus sabotajcı bulunduğumuz noktada yakalandı. Sabotajcı diye nitelendirilenler elleri ve gözleri bağlanmış durumda." dedi.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor - Resim : 3

EYLEM PEŞİNDELER

"Günlerdir Rus sabotajcıların ülkede bulunduğuna dair bilgiler var." diyen Topçu, "Eşyaları ile sızma girişimindeyken 3 sabotajcı yakayı ele verdi. Bu kişiler Ukrayna'ya Kiev'e sızmaya çalışan kişiler. Sansasyonel eylem peşinde oldukları belirtiliyor. Gözaltına alınan sabotajcılar sorguya götürülecek." ifadelerini kullandı.

KİEV'DE RUS SALDIRISINA KARŞI HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Ukrayna ordusunun başkent Kiev'de Rus güçlerine karşı direnişi sürüyor. Askerlerin en büyük destekçisi ise gönüllüler. Farklı mesleklerden çok sayda gönüllünün ürettiği çelik ve demir bariyerler Rus tanklarını durdurmak için kullanılıyor.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor - Resim : 4

Bununla birlikte, Ukrayna'nın Lviv kentinde, Rusya'nın saldırısı sonrası orduya yardım etmek isteyen gönüllüler, kestikleri demirleri kaynak yapıp ürettikleri “kirpi” adlı tank engellerini barikatlara gönderiyor.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor - Resim : 5

Lviv’deki eski bir fabrikanın arka bahçesini atölyeye çeviren gönüllüler, çevreden topladıkları demirleri iş bölümü yaparak şekillendiriyor.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor - Resim : 6

Aralarında fotoğrafçı, heykeltıraş, mühendis, aşçı ve çeşitli meslek sahiplerinin bulunduğu gönüllüler, Ukrayna’nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kiev'de son durum: Kente sızmaya çalışan 3 kişi yakalandı, Rus saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor ile ilgili etiketler Gözaltı Saldırı Rusya kiev sabotajcı barikat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.