Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Belediye Başkanı: Geleceğimiz için savaşacağız

Rusya'nın Ukrayna yönelik askeri operasyonu devam ederken; Ukrayna, Rusya'nın askeri operasyonunun ardından ülkenin başkenti Kiev'de halkın güvenliğinin sağlanması adına bugünden itibaren kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Ukraynalıların Rus saldırganlığından hoşlanmadıklarını ve gelecekleri için savaşacaklarını söyledi.

Ukrayna, Rusya'nın askeri operasyonunun ardından ülkenin başkenti Kiev'de halkın güvenliğinin sağlanması adına bugünden itibaren kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Rusya'nın Ukrayna yönelik askeri operasyonu devam ederken, Ukrayna hükümeti başkent Kiev'de halkın güvenliğini sağlamak adına sokağa çıkma yasağı uygulama kararı aldığını duyurdu.

Alınan karar kapsamında bugünden itibaren başlayan sokağa çıkma yasağının, 07.00 ile 22.00 saatleri arasında uygulanacağı ifade edildi. Bu kararın, başkent sakinlerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli bir adım olduğunu belirten Ukrayna hükümeti, sokağa çıkma yasağı boyunca toplu taşımanın hizmet vermeyeceğini kaydetti.

Aynı zamanda, metro istasyonlarının günün her saatinde sığınak olarak hizmet vereceği bildirilirken, Kiev halkının evlerine zamanında dönmeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

Sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşların, özellikle kritik altyapı şirketlerinin çalışanları olmak üzere şehir içinde sokağa çıkması gerektiği durumda yanlarında kimlik belgelerini bulundurmaları gerektiği ifade edildi.

Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Belediye Başkanı: Geleceğimiz için savaşacağız

KİEV BELEDİYE BAŞKANI: GELECEĞİMİZ İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Kiev Belediye Başkanı olan eski ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Klitschko, BBC Radio 4'ün World at One isimli programında katıldı. İnsanların şehirdeki patlamaları duyduklarında şok olduklarını ve Batı'dan Ukrayna'ya yardım etmek için birlik çağrısında bulunduğunu söyledi. "Modern, demokratik bir ülke inşa etmek ve Avrupa ailesinin bir parçası olmak bizim hedefimiz, hayalimizdir" diyen Klitschko, Ukraynalıların savaşacağını söyledi. "Rusya ordusunun dünyanın en büyüklerinden biri olduğunu ve bunun zorlu bir mücadele olacağını biliyoruz. Ancak Ukraynalılar Rus saldırganlığından hoşlanmıyor ve geleceğimiz için, çocuklarımız için savaşacağız."

 

Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Belediye Başkanı: Geleceğimiz için savaşacağız ile ilgili etiketler kiev sokağa çıkma yasağı Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.