Kıdem tazminatı alacak olan EYT'liler dikkat! Uzmanlar temmuz ayına dikkat çekti!

EYT yasasının kapsamında olan ancak çalışmaya devam etmek isteyen vatandaşlar, kıdem tazminatlarında avantajlı konuma düşmek için emeklilik dilekçelerini ne zaman vermeleri gerektiğini araştırmaya başladı. Uzmanlar, EYT’de kıdem tazminatı konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren EYT yasası kapsamında emekli olmayı hak eden vatandaşlar, 31 Mart tarihine kadar yapmış oldukları başvuruları kapsamında nisan ayında ilk emekli maaşlarını alabilecekler. Bu kapsamda yasa kapsamında olup çalışmaya devam edecek olan vatandaşlar için de kıdem tazminatı söz konusu olabilecek.

1 milyon 500 bini aşkın EYT’linin 3- 31 Mart tarihleri arasında emeklilik başvurusunda bulunmuş olduğu öğrenildi. Bu kapsamda bazı EYT’lilerin ise kıdem tazminatında avantajlı konuma düşebilmek adına emeklilik dilekçelerini vermek için doğru zamanın ne zaman olduğu hakkında araştırmalar yapmaya başladıkları öğrenildi. Uzmanlar, konuya ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulunarak EYT’li vatandaşları bilgilendirdi.

“TEMMUZ AYINDA VERMEK AVANTAJLI OLABİLİR!”

Kıdem tazminatı alacak olan EYT'liler dikkat! Uzmanlar temmuz ayına dikkat çekti!

Kıdem tazminatı alma hakları bulunan EYT’liler, emeklilik dilekçelerini ne zaman vermeleri gerektiğini araştırmaya başladı. Şimdi mi yoksa temmuz ayında yükselecek olan maaş döneminde mi dilekçenin verilmesi gerektiği kafaları karıştırdı.

Şu an güncel olarak belirlenmiş olan tavan kıdem tazminatı tutarının 19.982,83 TL olduğunu ifade eden uzmanlar, EYT’liler için temmuz ayının beklenmesinin daha avantajlı olabileceğine işaret etti. Örnek olarak brüt ücret 28 bin TL olan ve 10 yıldır aynı işyerinde çalışan bir SSK’lının bugün emekli olması durumunda 280 bin TL tutarında kıdem tazminatını hak edeceklerini belirten uzmanlar ancak tavan uygulamasından ötürü hesaplarda görüntülenecek olan tutarın 199.828 TL olacağını bildirdi. Temmuz ayında ise kıdem tazminatı tavanının yüzde 30 artarak 26 bin TL’ye ulaşacağını ifade eden uzmanlar, bu durumda karın 60 bin TL olacağını belirtti.  

KAYIP- KAZANÇ HESAPLARINA DİKKAT!

Temmuz ayında yüzde 25 oranında maaş zammı alacağı bir iş yerinde çalışmaya devam eden bir işçinin şu an 19 bin TL alıyor olması durumunda temmuz ayında 23 bin 750 TL tutarında maaş alacağını ifade eden uzmanlar, bu çerçevede güncel kıdem tazminatı tutarı 190 bin TL iken temmuz ayının sonunda bu tutarın 237 bin 500 TL’ye yükseleceğini belirtti.

Kıdem tazminatı alacak olan EYT'liler dikkat! Uzmanlar temmuz ayına dikkat çekti! ile ilgili etiketler EYT kıdem tazminatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.