Adaya silah yığdılar! Rumlar ne için hazırlanıyor?

Kıbrıs’ta Rum Yönetimi, yeni silah ve mühimmatın alınması için bütçeden orduya 352 milyon Euro ayırdı.

Kıbrıs’ta Türkler ile Rumlar arasında sık sık yapılan görüşmelerde Türk askerinin adadan ayrılmasını isteyen Rum tarafının, adaya hem asker hem de silah ve mühimmat yığdığı bir kere daha gözler önüne serildi. Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) silahlanma gereksinimlerini karşılamaya ilişkin planlama yaptıklarını belirten Rum yönetimi, bu adımı dış tehditler ve enerji güvenliği alanında silahlanmanın ortaya çıkardığı ‘gereksinim’ olarak adlandırıyor.

Adaya silah yığdılar! Rumlar ne için hazırlanıyor?

FÜZE VE UÇAKSAVARLAR

Vatan gazetesinin haberine göre bu kapsamda, Rumlar 2018 yılı için savunmaya yönelik 352 milyon euro bütçe ayırdı. Silah sistemlerinin bakımı ve temini için ayrılan para 61.9 milyon euro oldu ama bu miktarın eksik kalması durumunda bunun 100 milyon euro’ya çıkarılması hedefleniyor. Silahlanma gereksinimlerine yönelik olarak hava savunma alanında büyük eksikliklerin tespit edildiğini ifade eden Rumlar, bir sonraki silahlanma programına, toplu ve füze rampalı tanklar ile yeni uçaksavar sistemi dahil olacağını açıkladı. Havacılık konusunda ise saldırı helikopterleri Mi-35’lerin alınacağı öğrenildi.

Adaya silah yığdılar! Rumlar ne için hazırlanıyor? ile ilgili etiketler silah kıbrıs rum kesimi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.