Kıbrıs Zafere Doğru neden final yapıyor? Bir Zamanlar Kıbrıs bitti mi?

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Kıbrıs Zafere Doğru final yapıyor. 24. bölüm ile 4 Şubat akşamında yayınlanan olan Kıbrıs Zafere Doğru dizisi ekran macerasını sonlandırıyor. Peki, Kıbrıs Zafere Doğru neden final yapıyor?

Başrollerinde Serkan Çayoğlu ile Ahmet Kural’ın yer aldığı Kıbrıs Zafere Doğru dizisi 24. bölüm ile final yaparak sevenlerine veda etmeye hazırlanıyor. 4 Şubat Cuma akşamında son bölümü ile TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizi Kıbrıs Türkünün varoluş hikayesini anlatıyordu.

Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesini yansıtan böylesine önemli bir projede yer aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Kıbrıs Zafere Doğru oyuncuları, projenin son bulacağından dolayı oldukça üzgündüler.

Kıbrıs Zafere Doğru neden final yapıyor?

TRT 1 ekranlarındaki ilk sezonunda Bir Zamanlar Kıbrıs adı altında yayınlandığı ilk bölümünden bu yana ilgiyle takip edilen dizi 2. sezonda ismini Kıbrıs Zafere Doğru olarak değiştirmiş ancak reytinglerde yaşanan düşüş nedeniyle final kararı almıştı.

Kıbrıs Zafere Doğru neden final yapıyor? Bir Zamanlar Kıbrıs bitti mi?

Kıbrıs Zafere Doğru finalinde neler yaşanacak?

Mehmetçik denizden ve havadan adaya çıkmış fakat fırtına sebebiyle destek birliklerin gelmesi gecikmiştir. İç savaş halindeki Rumlar, Türkiye’nin gelişi ile silahlarını çevirmiş karşılık vermeye başlamıştır.

Çıkartma plajı ve indirme bölgelerinde sıcak temas ve çatışmalar şiddetlenerek artmıştır. Zifir Petek karşıladığı ve birleştiği paraşütçülerle çatışarak yolunu sürdürürken, deniz piyadeleri ise kuzeyde çarpışarak diğer birliklerle birleşmeye çabalar.

Karşı tarafta ise Nikos Sampson’un son şansı, birleşemeyen Türk birliklerine saldırı düzenleyip Mehmetçik adada güçlenemeden onları yok etmektir. Ankara’da da hava pusludur. Ecevit ve Erbakan ilk geceyi uykusuz, gergin geçirir. İlk gecenin kahramanca atlatılmasının ardından ise rüzgâr terse döner. Nikos Sampson koltuğu bırakıp kaçar ve Yunanistan’daki Cunta Hükümeti düşer.

Kıbrıs Zafere Doğru neden final yapıyor? Bir Zamanlar Kıbrıs bitti mi? - Resim : 2

Mehmetçik hala takviye edilememiştir. Bunun için zamana ihtiyaç vardır. Birleşmiş Milletler’in ateşkes kararına uyulması gerekmektedir. Taraflar, Cenevre’de buluşur ve müzakereler sürerken Genel Kurmay, kesin çözüm olarak görünen ikinci çıkartmaya hazırlanır. Görüşmeler neticesiz kalınca ‘Ayşe tatile çıkar.’ Binlerce Mehmetçik adaya yayılır ve zafer gerçekleşir.

Kıbrıs Zafere Doğru neden final yapıyor? Bir Zamanlar Kıbrıs bitti mi? ile ilgili etiketler kıbrıs zafere doğru final
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.