Kıbrıs müzakerelerinde Enosis krizi! Rum lider kapıyı vurup çıktı...

Kıbrıs müzakerelerinde Enosis krizi çıktı. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, baş başa görüşmede Rum lider Anastasiadis'in, "Söyleyecek bir şeyim yoktur" diyerek kapıyı sertçe vurarak odadan çıktığını açıkladı.

Kıbrıs'ta çözüm için 20 aydır yürütülen müzakerelerde bugün Rum tarafı masadan ayrıldı. Rum lider Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Enosis krizinin gölgesinde yaptığı görüşmede kapıyı vurup müzakere salonunu terk etti.

Görüşme ara bölgede BM tesislerinde yapıldı. Liderlerin bugünkü görüşmede, Rum Meclisinin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararını ele aldılar.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, Rum Lider Anastasiadis'e, Rum Meclisinin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararının yarattığı sıkıntıyı, talihsizliği izah etmeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum liderin kendilerini dinlemek yerine 5 sayfalık bir metin ile toplantıya geldiğini, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eiden, konuyu toparlayan bir konuşma yaparken Anastasiadis'in öfkeyle, "Söyleyecek bir şeyim yok" diyerek kapıyı vurarak toplantıyı terk ettiğini söyledi.

Akıncı bu davranışın saygı çerçevesinin çok dışında bir davranış olduğunu söyleyerek, Rum Lider Anastasiadis in bu davranışına musamaha göstermeyeceklerini söyledi.

ENOSİS KRİZİ

Görüşme öncesi Rum meclisinin adanın Yunanistan’a bağlanmasını öngören Enosis referandumunun 67 yıl sonra okullarda kutlanması yönünde aldığı ırkçı karar krize neden olmuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Rum Meclis kararı düzeltilmezse, bundan sonraki müzakere süreci anlamsız hale gelir” demişti.

Kıbrıs müzakerelerinde Enosis krizi! Rum lider kapıyı vurup çıktı... ile ilgili etiketler Kıbrıs anastasiadis enosis
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.