Kıbrıs Barış Harekatı parolası nedir? Kıbrıs Barış Harekatı tarihi

Kıbrıs Barış Harekatı parolası nedir? TRT 1 ekranlarında bu akşam yayınlanmaya başlayan Bir Zamanlar Kıbrıs adlı dizinin izleyenleri Kıbrıs Barış Harekatı tarihini merak ediyor.

Kıbrıs Barış Harekatı tarihi ve parolası hakkında araştırmalar başladı. TRT 1'in yeni dönem dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs 'ın ilk bölümü bu akşam ekrana geldi. Ahmet Kural ve Pelin Karahan'ın da oyuncu kadrosunda yer aldığı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisini izleyenler Kıbrıs Barış Harekatı tarihi ve parolasını merak ediyor. Peki Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman oldu? Parolası nedir?

KIBRIS BARIŞ HAREKATI PAROLASI NEDİR?

Kıbrıs Barış Harekatı'nın askeri kod adı Atilla Harekatıdır. Cenevre'deki görüşmeler tıkanınca harekatın yeniden başlatılacağı anlamıne gelen  "Ayşe Tatile Çıksın" (Ayşe, Turan Güneş'in kızı Ayşe Güneş'in adıdır.) parolasını Türk Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Başbakan Bülent Ecevit'e bildirdi.

Türkiye, Kıbrıs halkını özgürlük, barış ve refaha kavuşturmak amacıyla 46 yıl önce yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı yıldönümü kutlanıyor. "Ayşe tatile çıktı" parolasıyla başlatılan ve adadaki Türklerin uğradığı zulmü ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı etkinliklerle anılıyor. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman oldu? Ayşe tatile çıktı parolası ne anlama geliyor? İşte Kıbrıs Barış Harekatı tarihi...

Türkiye, Kıbrıs halkını özgürlük, barış ve refaha kavuşturmak amacıyla 46 yıl önce yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı'na giden süreçte, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde garantör ülkeler ve adadaki liderler nezdinde diplomatik girişimlere öncelik verdi.

"Ayşe tatile çıktı" parolasıyla başlatılan ve adadaki Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı 46'ıncı yılında. Adada akan kanı durduran harekat, TSK'nın zorlu şartlarda gerçekleştirdiği önemli bir başarı olarak da dikkat çekiyor.

Diplomatik çabaların karşılıksız kalması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Temmuz 1974'te başlatılan harekat, adaya barış getirdi.

 

Kıbrıs Barış Harekatı parolası nedir? Kıbrıs Barış Harekatı tarihi ile ilgili etiketler 19 Mart kıbrıs barış harekatı ne zaman oldu kıbrıs barış harekatı parolası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.