KHK ile ihraç edilenlerin yüzde 40'ı FETÖ adına çalışırken yakalandı

Muhalefetin "Tüm KHK'lıları affetme" vaadi tartışmalara neden olurken FETÖ ile mücadele için yapılan operasyonlardan çarpıcı veriler ortaya çıktı. SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki yazısında KHK ile ihraç edilenlerin yüzde 40'ının FETÖ adına çalışırken yakalandığını söyledi.

FETÖ'nün çeşitli kurumlardaki yapılanmaları bir bir çökerken muhalefetin "Tüm KHK'lıları affetme" vaadi dikkat çekiyor.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki yazısında FETÖ ile mücadele konusunda dikkat çeken verileri paylaştı. 2021 yılında FETÖ'den gözaltına alınan 22 bin kişinin 2 bin 235'inin KHK ile ihraç edildiğini belirten Şener, bunların yüzde 40’ı FETÖ’nün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlendiğini söyledi.

Nedim Şener'in "FETÖ’cü KHK’lıların yüzde 40’ı örgüt adına çalışırken yakalandı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Aranızda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, KHK ile ihraç edilenlerin pişman oldukları dolayısıyla görevlerine iade edilmeleri gerektiğini düşünenler vardır. Evet bence de sayıları çok az ama pişman olanlar yok değil. Büyük çoğunluğu pişman olmak bir yana hâlâ ihanete devam ediyorlar. Hâlâ bir mikrop ve bir virüsün hastalık yapmak için bünyenin zayıf anını kollaması gibi devletin güçsüz anını güçsüz noktalarını kolluyorlar.

Bakın darbenin üzerinden tam 5 yıl geçti. Sadece 2021 yılında FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan, tutuklanan yani haklarında adli işlem yapılan yaklaşık 22 bin şüpheliden 2 bin 235’i daha önce KHK ile ihraç edilen eski kamu görevlilerinden oluşuyor. Bırakın pişman olmayı isimleri devlet tarafından bilindiği halde, bunlardan 875’inin FETÖ içinde örgütsel görev almaya ve örgüte finansal destek sağlamaya devam ettiği belirlendi. Yani KHK’lı olup hakkında işlem yapılanların yüzde 40’ı yine örgütün güncel yapılanmasında aktif sorumluluk aldıkları anlaşıldı.

Hatırlayacaksınız, geçen yıl eylül ayında Ordu ilinde örgütün yeni yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda kamu görevinden ihraç edilenlere; örgütün izdivaç sorumlusu, finans sorumlusu, talebe mesulü gibi görevler verdiği açıklanmıştı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

KHK ile ihraç edilenlerin yüzde 40'ı FETÖ adına çalışırken yakalandı ile ilgili etiketler KHK FETÖ Gözaltı Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.