Keşan'da operasyon! 650 tarihi eser ele geçirildi

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin Edirne'nin Keşan ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda; Roma ve Bizans Dönemlerine ait 575 adet Sikke, 26 adet Metal yüzük, 20 adet metal obje, 17 adet metal heykelcik, 11 adet metal kolye ucu ve 1 adet bulundu.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince H.G.G. isimli şahsın elinde tarihi eser niteliğinde sikke ve objelerin olduğu ve bu malzemeleri satmak için müşteri arayışı içerisinde olduğu bilgisi alındı.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşülerek görevlendirilen ekipler, 9 Aralık'ta şüpheli şahısla irtibata geçti. Yeni Muhacir Beldesi'nde şüpheliyle görüşme sağlanan ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katıldığı operasyonda; şahsın satmak maksadıyla getirmiş olduğu Roma ve Bizans Dönemlerine ait 575 adet Sikke, 26 adet Metal yüzük, 20 adet metal obje, 17 adet metal heykelcik, 11 adet metal kolye ucu ve 1 adet mühür olmak üzere toplam 650 parça tarihi eser ele geçirildi.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla H.G.G. adlı şüpheli şahıs gözaltına alınarak hakkında adli tahkikata başlandı. Ele geçirilen malzemelerin ise Edirne Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.

Keşan'da operasyon! 650 tarihi eser ele geçirildi ile ilgili etiketler Keşan tarihi eser Operasyon KOM Şube Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.