Kerkük’te büyük gerilim! Sokağa çıkma yasağı getirildi!  

Irak Merkezi Hükümeti’nin Kerkük’e peşmerge’nin geri dönme kararı gerilimi sürüyor. Bir haftadan beri Kerkük-Erbil yolunu kapatarak gösteri yapan Türkmen ve Araplardan sonra kürtler de peşmerge lehine gösterilere başladı. Kerkük’te gerilimin artması ve iç savaş tehlikesi baş göstermesi üzerine, polis müdürlüğü sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak’ın ve Türkmenlerin bitmeyen yarası Kerkük’de,peşmerge geriliminde bir hafta geride kaldı.

TÜRKMENLER VE ARAPLAR AYAKTA!

Irak'ın Kerkük kentinde orduya bağlı “Kerkük Ortak Operasyonlar Komutanlığı” ana karargah binasının,geçtiğimiz günler de Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatıyla boşaltılması istenmişti. Binanın Kerkük’ten 2017’de çekilen Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) devredilme hazırlıklarına karşı başlatılan protestola, pazar gününden bu yana devam ediyor.Karargahın önünde çadır kuran yüzlerce Kerküklü Türkmen ve Araplar, Kerkük-Erbil otoyolunu trafiğe kapatarak, nöbet tutmaya başlamışlardı.

Kerkük’te büyük gerilim! Sokağa çıkma yasağı getirildi!   

 KERKÜK’DE GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR!

Zengin petrol yatakları bulunan Kerkük’te, Türkmen ve Arapların çoğu,Barzani’ye bağlı peşmerge güçlerinin geri dönmesi kararına karşı çıkıyor.Halkın çoğu,Mesut Barzani Hükümeti’nib,2017'de gerçekleştirdiği sözde "bağımsızlık referandumu" ile şehirin Irak merkezi hükümetinden koparma girişimini güvenlik sorunu olarak görüyor.Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi ise Irak’ta 18 Aralık 2023'te yapılacak yerel seçimlere öncesi,Kerkük'teki eski parti binalarını geri almak istiyor.

Kerkük’te büyük gerilim! Sokağa çıkma yasağı getirildi!    - Resim : 2

KÜRTLER GÖSTERİLERE BAŞLADI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ!

Bir haftadan beri Kerkük-Erbil yolunu kapatarak gösteri yapan Türkmen ve Araplardan sonra,şehir de yaşayan kürtler de bugün sokağa çakarak peşmerge lehine gösterilere başladı.Türkmen ve Araplardan sonra, Kürtlerin de sokağa çıkması üzerine,şehir de giderek arttı.Kerkük’de gerilimin artması ve  iç savaş tehlikesinin başgöstermesi üzerine, polis müdürlüğü sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Kerkük’te büyük gerilim! Sokağa çıkma yasağı getirildi!   ile ilgili etiketler Kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.