Kerkük sessizce işgal ediliyor! 300 bin kaçak Kürt oyu yasallaştırılmaya çalışılıyor!

Irak Hükümeti ve Irak Kuzey Bölgesel Yönetimi, 6 Kasım 2023'te Irak'ta yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde seçim yasasını değiştirme kararı aldı. IKBY'nin girişimi ile birlikte Kerkük'te yaşayan ve sadece yemek kartı bulunan, vatandaş olmayan 300 bin kaçak Kürt'lerin oyu yasallaştırmaya çalışılıyor. Bu akşamki oylama sonucu yasa değişirse Türkiye sınırında kukla bir terör devletinin kurulması önündeki engeller kalkabilir.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

 Türkiye’nin komşusu Irak Kerkük’te yaşayan Türkmen nüfusu geleceği tehlike altında. 

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZOR DURUMDA KALACAK

Kerkük üzerine oynanan oyunlardan en önemli olanının bu akşam Irak Meclisi’nde görüşülecek olan 35.madde olduğu ifade ediliyor.

Irak Hükümeti ve Irak Kuzey Bölgesel Kürt Yönetimi 6 Kasım 2023'te Irak'ta yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde seçim yasasını değiştirme kararı aldı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) girişimi ile birlikte Kerkük'te yaşayan ve sadece yemek kartı bulunan 300 bin kaçak kürt kişilerin oyu yasallaştırmaya çalışılıyor.

Bu akşam Irak Meclisi'nde bunun gerçekleşmesi halinde, Türkiye sınırında kukla bir terör devletinin kurulması önündeki engeller kalkabilir.


IRAK TÜRKMEN CEPHESİ '35.MADDE ENDİŞESİ' AÇIKLAMASI YAPTI

Kerkük’te gelecek seçimlerde Türkmenleri azınlığa düşürecek bir oyun peşinde olduğu anlaşılması üzerine, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi yazılı bir açıklama yaparak bu endişeyi dile getirdi.

ITC açıklamasında, ”Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi listesi, Irak parlamentosundaki tüm parlamenter kitleleri, Kerkük halkının Kerkük'e özel olan 35. Seçim maddesinin seçim yasasına alınması yönündeki taleplerini desteklemeye çağırıyor. 2008 yılından itibaren, Kerkük dışından şehre yerleştirilenler nedeniyle seçmen kayıtlarının kontrol edilmesi gerekliliği konusunda Kerkük'ün ana unsurları uzlaşmaya varmış ve bu durum Birleşmiş Milletler Misyonu'nun 2008'deki raporları ile kanıtlanmıştır. 2018 ve 2019 yıllarında seçmen kayıtlarının yeniden kontrol edilmesi için oluşturulan dilekçeye, Kerkük'ün tüm etnik unsurları imzada bulundu.” ifadeleri kullanıldı. 


KAÇAK GELEN 300 BİN KÜRT SEÇİMDE OY KULLANACAK

ITC’nin açıklamasının devamında ise, ”2010 yılında Federal Mahkeme'nin 11. kararında Kerkük'te seçmen kayıtlarına temel olarak sadece gıda karnesine dayanmanın doğruluktan yoksun olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtladı ve seçmen kayıtlarının düzenlenmesi için başka temeller bulunması gereğini ortaya koydu.Ticaret Bakanlığı'nın Kerkük Valiliği'ne ilettiği mektuplar, Federal Mahkeme'nin kararında belirtilenleri doğruladı, Kerkük'te şehir sakinlerinden olmayan (300) binden fazla seçmen olduğunu belirtti.Seçmen kayıtlarının incelenmemesi, seçilecek olan vilayet meclisinin, Kerkük halkını temsil etmediği ve vilayet halkına hizmet etmekte başarısız olacağı anlamına gelmektedir.” denildi. 

GÖZLER AKŞAM IRAK MECLİSİ’NDE 35.MADDE OYLAMASINDA

Irak Türkmen Cephesi Listesi yazılı açıklamasının son bölümünde Kerkük’te 35. madde ile oynanan oyuna dikkat çekti. ITC açıklamasında, ”Kerkük meselesini korumak ve savunmak ulusal bir görevdir ve gerçek vatanseverliğin ölçütüdür. Parlamenter kitleler, Kerkük unsurlarının temsilcilerini destekleyerek ve ortak vizyonlarını onaylayarak Kerkük vilayetini korumaya her zaman hazır olduğunu belirtmiştir. Parlamenter kitleler bilmelidirki, Kerkük meselesinden taviz vermek, Irak'ın birliğinden taviz vermektir.Irak Parlamentosu bugün yapılacak toplantı bir dönüm noktası olacak ve Irak'ın birliğine ve Kerkük'ün ulusal değerine gönül veren siyasi kitkeler Kerkük vilayetinin temsilcilerinin de desteğiyle alacağı tavır tarih tarafından yazılacaktır. 35. maddenin oylamaya dahil edilmesini ve seçim kanununa eklenmesini talep edilmelidir.” açıklaması yapıldı.

Kerkük sessizce işgal ediliyor! 300 bin kaçak Kürt oyu yasallaştırılmaya çalışılıyor! ile ilgili etiketler Kerkük Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.