Kerem Aktürkoğlu'nun düşüşündeki sebep belli oldu

Galatasaray'da skora en çok katkı veren ikinci oyuncu konumunda bulunan Kerem Aktürkoğlu, eski halini mumla aratıyor. Wilfried Zaha'nın gelişiyle sol kanattaki yerinden olan ve 10 numara pozisyonuna geçen Kerem Aktürkoğlu, gol ve asist özelliğini adeta kaybetti.

Sol kanatta etkili olan Kerem Aktürkoğlu, Zaha'nın gelişiyle orta sahada sönük kaldı. Sol kanat olarak görev aldığı geçen sezonda 10 gol, 14 asistle oynayan 25'lik milli futbolcu, bu sezon Zaha'nın takıma katılmasıyla ‘on numara'da görev almaya başladı. Bu maçlarda ise sadece 1 kez skor katkısı verebildi.

10 NUMARAYA GEÇTİ, SKOR KATKISI BİTTİ

Galatasaray'ın milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, suskun performansıyla eleştirilerin odağı haline geldi. Son olarak 3 Ekim'de deplasmanda oynanan Manchester United mücadelesinde gol sevinci yaşayan Aktürkoğlu, geçtiğimiz sezona göre beklentilerin çok altında kaldı. Geçtiğimiz sezon 38 maçın neredeyse tamamında sol kanatta görev alan 25 yaşındaki milli oyuncu, sadece 3 dakikalığına olmak üzere 1 kez 'on numara' bölgesinde forma giydi.

Geri kalan maçların hepsinde sol kanatta takımına destek veren Kerem, şampiyonlukla tamamlanan sezonda 10 gol, 14 asistle oynayarak büyük katkı sağladı.

SADECE M.UNİTED'A GOL ATTI

Teknik Direktör Okan Buruk, sezon başında Wilfried Zaha'nın gelmesiyle birlikte Kerem'i 'on numara' pozisyonunda görevlendirmeye başladı. Bu sezon oynadığı 22 mücadelenin 14'ünde sol kanat pozisyonunda görev alan Aktürkoğlu, bu maçlarla birlikte 4 gol, 7 asiste ulaştı. Geriye kalan 8 karşılaşmada ise 'on numara'da forma giydi ve sadece Manchester United deplasmanında gol sevinci yaşadı. Diğer maçlarda ise kaçırdığı goller ve yaptığı top kayıplarıyla taraftarlardan tepki gördü. Teknik Direktör Buruk'un öğrencisi, bu sezon maç başına göre ligdeki 'on numara'daki etkisiz performansıyla sınıfta kaldı.

20 MİLYON EURO GETİREBİLİR

Kerem'in bu istatistikleri ise şöyle: Gol beklentisi (xG): 0.33, şut pası: 2, gol fırsatı: 2.43, kilit pas: 1, isabetli şut: 1, rakip ceza sahasında topla buluşma: 3.57. Genç hücum oyuncusu, geçtiğimiz sezona göre etkisiz kalan futboluyla konuşulsa da Almanya, İngiltere ve İspanya'dan bazı kulüpleri peşine takmayı başardı. Sky Sports, Galatasaray'ın bir önceki yıldan bu yana Avrupa ekiplerinin radarında olan Kerem'den 20 milyon euro gelir elde edebileceğini yazdı. Güncel piyasa değeri 17 milyon euro olan yıldız futbolcu, daha önce de Avrupa hayalinin olduğunu söylemişti. Kerem'in sözleşmesi 2026'da sona eriyor.

(Akşam)

Kerem Aktürkoğlu'nun düşüşündeki sebep belli oldu ile ilgili etiketler Kerem Aktürkoğlu Wilfried Zaha Galatasaray
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.