Kenyalı atlet Eliud Kipchoge'den maratonda üst üste 2. olimpiyat şampiyonluğu...

Tarihin en iyi maraton koşucularından biri olarak gösterilen Kenyalı atlet Eliud Kipchoge, 2016 Rio'dan sonra Tokyo 2020'de de altın madalya kazandı. Erkekler maraton yarışında milli atletler Yavuz Ağralı 52. olurken, Polat Kemboi Arıkan ise bitişi göremedi.

Milli atletler Tokyo 2020 Maratonu'ndan başarılı olamadı. Oyunlar'ın 16. ve son günü koşulan erkekler maraton yarışında Yavuz Ağralı 52. olurken, Polat Kemboi Arıkan bitişi göremedi.

Sapporo kentindeki Odori Park'ta gerçekleştirilen erkekler maraton yarışına 106 atlet katıldı. Zorlu parkuru 76 sporcu tamamlayabildi. Türkiye'yi temsil eden milli atletlerden Yavuz Ağralı, 2 saat 21 dakikalık derecesiyle 52. sırada yer aldı. Polat Kemboi Arıkan ise yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

30 yaşındaki Kenya asıllı milli uzun mesafeci Arıkan, 2019'da Doha Maratonu'nu da tamamlayamamıştı. 29 yaşındaki Bingöllü sporcumuz Yavuz Ağralı'nın ise 2017 Balkan Maraton şampiyonluğu bulunuyor.

 

ELİUD KİPCHOGE'DEN ÜST ÜSTE 2. OLİMPİYAT ALTINI 

Tokyo 2020'de maratonda dünya rekortmeni Kenyalı Eliud Kipchoge 2.08.38'lik derecesiyle altın madalya kazandı. 36 yaşındaki atlet, Rio 2016'nın ardından üst üste 2. kez maratonda altın madalya elde etti. Kipchoge'nin 5000 metrede Atina 2004'te bronz, Pekin 2008'de ise gümüş madalyası bulunuyor.

Yarışı 2.09.58'lik derecesiyle tamamlayan Hollandalı Abdi Nageeye gümüş, 2.10.00'la tamamlayan Belçikalı Bashi Abdi bronz madalya aldı.

Birinci olan Kipchoge, ikinci Nageeye'ye 1 dakika 20 saniyelik fark attı. Bu, 1972 Münih Olimpiyat Oyunları'ndan sonra maratonda atılan en yüksek fark olarak kayıtlara geçti.

Tarihin en iyi maratoncularından biri olarak gösterilen Kenyalı atlet, Twitter hesabından "Olimpiyat rüyası özel bir rüyadır. Buradaki her sporcunun bu noktaya gelebilmesi için bir ömür boyu hazırlık yapması gerekiyor. Bugün olimpiyat hayalimi yaşadım. Spor hayata çok benzer. Kazanmak da var kaybetmek de... Ama bugün kazandığım bir gündü" ifadlerini kullandı.

Kenyalı atlet Eliud Kipchoge'den maratonda üst üste 2. olimpiyat şampiyonluğu...

 
Kenyalı atlet Eliud Kipchoge'den maratonda üst üste 2. olimpiyat şampiyonluğu... ile ilgili etiketler Atletizm Eliud Kipchoge tokyo 2020 maraton Polat Kemboi Arıkan Yavuz Ağralı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.