Kendinizi su kıtlığına hazırlayın

Doğal Hayatı Koruma Örgütü (WWF) kaynakların doğru kullanılmaması halinde dünyayı büyük bir su kıtlığının beklendiği uyarısında bulundu. WWF, aralarında İstanbul'un da bulunduğu belirtilen su kıtlığı yaşayacak metropollerin su sıkıntısını yaşayacakları tarih olarak da 2050'yi işaret etti. Örgüt bu tarihte dünya nüfusunun yarısının su sıkıntısı yaşayacağını da belirtti.

Doğal Hayatı Koruma Örgütü (WWF) tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya nüfusunun önemli bir kısmı iklim değişikliği nedeniyle gelecekte sel, susuzluk veya kötü su kalitesi yüzünden zor zamanlar geçirecek.

Örgütten yapılan açıklamada, 2050 yılında dünya nüfusunun yarısından fazlasının "çok yüksek su riski" taşıyan bölgelerde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalabileceklerine dikkat çekildi.

WWF uzmanlarının tespitlerine göre halen dünyanın dört bir yanındaki insanların yaklaşık yüzde 17'si olumsuz su koşullarında yaşıyor.

WWF, gelecekte su sorunundan yoğun olarak etkilenecek bölgeler arasında Güney Asya, Ortadoğu, Güney Amerika ve Afrika'nın yanı sıra Pekin, İstanbul ve Rio de Janeiro gibi kalabalık metropollere de yer verdi.

Araştırmayla ilişkin bilgi veren WWF Uluslararası Su Kaynakları Danışmanı Theresa Schiller, "Yeni analizler ve değişiklikler yapmazsak ağır bir bedel ödeyeceğimiz görülüyor. Şehirlerde daha az su tüketme olasılığı daha yüksek olacak" diye konuştu.

Schiller ayrıca, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve doğaya dayalı çözümlere yatırım yapmak için çok geç olmadığını da vurgulamayı ihmal etmedi.

WWF'ye göre, Almanya'daki şehirler ise küresel karşılaştırmada iyi durumda. Bununla birlikte, son yıllarda kurak ve sıcak geçen yaz mevsimleri veya az yağışlı kış mevsimleri Almanya için de iyimser bir tablo ortaya koymuyor.

Kendinizi su kıtlığına hazırlayın ile ilgili etiketler İstanbul wwf su kıtlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.