‘Kendine ‘aydın’ diyenlerin bir işe yaramadığını 15 Temmuz’da gördük’

Türkiye’deki sanat camiasında bazı isimlerin terörseviciliği yapmasına tepki gösteren Şener, “‘Aydınım, yazarım’ diyen entellektüellerin hiç bir işe yaramadığını 15 Temmuz gecesi gördük.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nedim Şener, TVNET’te Net Bakış programına konuk oldu.

Oyuncu Burak Haktanır’ın, TSK’ya iftira atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ödülünü atfeden Özcan Alper’e çıkışını destekleyen Şener, sanat camiasındaki terör seviciliğe dikkati çekti.

Haktanır'a destek olan Şener şu ifadeleri kullandı:

"Burak Haktanır’ın tepkisini bağlamından koparmamak gerekiyor. Diyor ki röportajında ‘Ben Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf ettiği için deği, kişisel olarak tepki gösterebilirim ama açık bir yalan söyledi ödül alan kişi, sadece ‘barış’ dediği için değil TSK’ya iftira attığı için tepki gösterdim.’ Dolayısıyla diyor ki; ‘Salonda bulunanlara ve genel olarak da Türkiye’ye bir yalan söyledi. 

Fincancı’nın ‘ben barış istiyorum’ dediği için tutuklandığına dair bir gerekçe yok, mahkeme tutanaklarında böyle bir ifade yok, ifadesinde böyle bir ifade yok. TSK’ya attığı bir iftira var. Dolayısıyla bundan tutuklandı bunu söylüyor.

Ve diyor ki; ‘PKK’nın kanalları, bütün internet siteleri bu kadını destekleyen, sözlerine yer veren yayınlar yapıyor. Bu gerçeği sen nasıl kamuoyundan gizlersin’ diyor. 

Burak Haktanır’ın ortaya koyduğu hakikat hem sosyal medyadan, hem genelden o kadar güzel sahiplenildi ki. İlk kez söylemde geri durmak zorunda kaldılar. Savunamıyorlar.

"İŞE YARAMADIKLARINI 15 TEMMUZ'DA GÖRDÜK"

O yüzden farkındaysanız bu konu Burak Haktanır’ın koyduğu çizgi üzerinden ilerliyor. Tartışma öyle ilerliyor ve öyle de olmalı zaten. Çünkü biz bu ülkede 20 yaşındaki vatan evlatları şehit olurken, PKK orman yakarken; Selahattin Demirtaş güzellemeleri yapanlar, Türkiye’yi aciz göstermeye çalışanlar.

Bu memlekette, ‘aydınım, yazarım, çizerim entellektüelim’ diyenlerin, nasıl hiç bir işe yaramadığını 15 Temmuz gecesi gördük.”

‘Kendine ‘aydın’ diyenlerin bir işe yaramadığını 15 Temmuz’da gördük’ ile ilgili etiketler Nedim Şener Burak Haktanır
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.