Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ'ın 'üç bakanlık' açıklamasına flaş yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın "Kazansaydık üç bakanlık ve MİT'i alacaktık." açıklamasına ilişkin ilk kez konuştu. "İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur." diyerek açıklamaları yalanlayamayan Kılıçdaroğlu, "Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında, ortağı olduğu Altılı Masa'nın neden seçimi kaybettiğine ilişkin soruyu yanıtladı. Cumhur İttifakı'nın 'seçmen ithal ettiğini' söyleyen Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesinde kendisiyle çok geç iş birliği yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu'na verecekleri destek karşılığında İçişleri Bakanlığı, iki bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nı alacaklarını söyleyen Özdağ, "Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı'ydım. AK Parti'den İçişleri Bakanlığı talep etmişsek Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için dikiş nakış kurslarını mı talep edecektim?" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, "İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır." diyerek Özdağ'ı yalanlamıştı. Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de "Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı'ydım." diye konuşmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÜMİT ÖZDAĞ'IN ÜÇ BAKANLIK İDDİASINA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında konuya ilişkin ilk kez konuştu.

"İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur." diyerek açıklamaları yalanlayamayan Kılıçdaroğlu, "Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Benim konuşmam doğru değil. Protokol ikimizin arasında imzalandı. Kamuoyuna açık değildi. İkimizin namusuna teslim edildi nokta. Faik Öztrak'ın da haberi yok danışmanlarımın da yok. Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Sayın Özdağ ile sayın Oğan ile yaptığım görüşmelerle ilgili 6 liderin haberi vardı."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ'ın 'üç bakanlık' açıklamasına flaş yanıt! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ Faik Öztrak CHP Zafer Partisi Millet İttifakı Mehmet Akif Ersoy

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.