Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü çıkışı! Eski sözleri gündem oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçmiş yıllarda başörtüsü ile ilgili söylediği skandal sözlerin ardından şimdi de TBMM grup toplantısının ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü için bir metrekarelik bez parçası' ifadeleri yeniden gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün öğlenen doğru 21:00'de Twitter hesabından bir video yayınlayacağını duyurmuştu. 

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!" paylaşımını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu beklenen videoyu yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoyu, "Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!" notu ile paylaştı.

BAŞÖRTÜSÜ ÇIKIŞI

Başörtüsü konusunda geçmişte kendilerinin de yanlışı olduğunu belirterek "artık bunu geçme zamanı" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısının ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu.

Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

"Bu yaralardan biri de baş örtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinde çıkarıyoruz. ''

YASAKLANSIN DİYE AYM'YE KOŞMUŞTU

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP’li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.

"BİR METREKARELİK BEZ PARÇASI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' ifadelerini kullanmıştı.

2013 YILINDA UYGULANAMAYA ALINDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği başörtüsü konusunda ilk adımı yine bütün itirazlara rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atmıştı.

 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü çıkışı! Eski sözleri gündem oldu ile ilgili etiketler başörtüsü AK Parti CHP CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.