Kemal Kılıçdaroğlu'dan sürpriz aday hamlesi!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Meclis’e sunulan EYT düzenlemesindeki detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6’lı masaya adaylık yanıtı, Erdoğan’dan İsveç’e soğuk duş etkisi yaratan sözler, 6’lı masanın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin ayrıntıları, İYİ Parti’li Cihan Paçacı’nın istifasının perde arkası, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıkla ilgili sürpriz hamle iddiası, Abdulkadir Selvi'den Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız aday olacağı iddiaları ile 6'lı masada çoklu aday tartışmaları masaya yatırıldı.

‘’EYT’LİLER EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 10 GÜN İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDERLERSE İŞVERENE 5 PUANLIK BİR PRİM İNDİRİMİ SAĞLANACAK''

Metehan Demir, ‘’EYT'de en önemli düzenleme, emekli olduktan sonra 10 gün içinde aynı iş yerinde çalışanlar için işverene 5 puanlık prim indirimi sağlanacak. Prim ve gün sayısını dolduranlar yaşa takılmadan artık emekli olabilecek.

‘’ERDOĞAN’IN SEÇİMLERE GİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’’

Erdoğan'ın kendi yetkisini kullanarak seçimlerin 14 Mayıs'ta gerçekleşeceği görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere gireceğini düşünüyorum. Ancak mağduriyet meselesi kritiktir. Erdoğan'ın seçimlere bu şekilde girmemesinin sağlanması Erdoğan için mağduriyet yaratacaktır. Erdoğan'ın aday olarak çıkamaması siyasi açıdan çok dikkatle düşünülmesi gereken bir durum.

‘’TÜRKİYE FİNLANDİYA’YA ONAY VERİP, İSVEÇ’E ‘SEN BİRAZ BEKLE’ DİYEBİLİR’’

İsveç verilen terör listesini Türkiye'ye iade etmez. İsveç, Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak için kullanılan bir aparat görevi görüyor.  İsveç NATO'ya girmek için çabalıyor gibi görünse de gerçekte hiçbir şey yapmıyor. İsveç NATO'ya girmek istemiyor. Finlandiya'nın da Türkiye'yi rahatsız eden davranışları olmuştu. Ancak İsveç'in yanında kötünün iyisi kalıyor. Türkiye Finlandiya'ya onay verip, İsveç'e 'Sen biraz bekle' diyebilir.

‘’ALTILI MASADA ADAY STRATEJİ GEREĞİ BELİRLENMİYOR DEĞİL, BELİRLENEMİYOR’’

6’lı masanın Ortak Politikalar Mutabakat Metni çok heyecan yaratmaz. Altılı masada aday strateji gereği belirlenmiyor değil, belirlenemiyor. Önce adayı belirlemeleri gerek. Kılıçdaroğlu'na çok yakın bir isim, 'Kılıçdaroğlu'nun kararlılığı aynen devam ediyor. Kılıçdaroğlu altılı masa liderlerini bu konuda ikna etmek için çabalıyor' dedi. Yavaş'ın cümlelerinde Kılıçdaroğlu'nu rahatsız edecek ifadeler var.  İYİ Parti Yavaş ya da İmamoğlu'nu destekliyor gibi görünüyor. Ancak Kılıçdaroğlu dışında dışarıdan kafasına yatabilecek adaylara da açık. Altılı masada adaylık meselesi artık kopma noktasına doğru gidiyor. Bu çekişmede Akşener de Kılıçdaroğlu da geri adım atarsa zarar görecek. Artık çıta çok yükseğe çıktı.

‘’KILIÇDAROĞLU İKİ İSİMDEN BİRİNİ ÖNERİP GERİ ÇEKİLİRSE KENDİNİ TAMAMEN BİTİRİR’’

Kılıçdaroğlu iki isimden birini önerip geri çekilirse, bu Kılıçdaroğlu'nu tamamen bitirir. Tamamen siyasetten çekilmesi anlamına gelir. İmamoğlu'nun bağımsız aday olabileceğini sanmıyorum. Altılı masa çoklu aday görüntüsüne girmez istemez. Siyasi intihar olur. Dışarıdan hukukçu akademisyenin ya da büyük bir holding yöneticisinin aday olabileceği konuşuluyor.‘’ İfadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kemal Kılıçdaroğlu'dan sürpriz aday hamlesi! ile ilgili etiketler Metehan Demir Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı masa CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.