Kemal Kılıçdaroğlu: Vaka rakamları açıklanandan çok daha fazla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, artan koronavirüs vaka sayılarına değinerek, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamların gerçek olmadığını, ''Bu rakamların çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Bunu herkes biliyor. Ama ne olursa olsun bizler mücadelemizi sürdüreceğiz'' sözleriyle ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Varolan hükümet Türkiye'yi bir krizin içine sokabilirler ama biz bilinçli olarak ülkemizin sorunlarını çözmeye kararlıyız. Dostlarımızla birlikte yapacağız, esnafımızla, sanatçımızla yapacağız. Türkiye dünyada söz sahibi olan bir ülke haline gelecektir.

Kovid-19 sürecini yaşıyoruz. Bu rakamların çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Bunu herkes biliyor. Ama ne olursa olsun bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Önce virüsün yayılmasını önleyeceğiz. Önlemleri alacağız akıl var mantık var. Eğer hastalık bulaştıysa bunu tedavi yapacağız. Dünya bunu yapıyor. Biz başlangıçta bunu yaptık ama yayılıyor. Hastaneler tıka basa dolu. İşler başa dönmüş durumda. Bu ülkenin iyi yönetilmediğini gösteriyor.

Ama ne yazık ki bunlar olmadı. Sağlık Bakanı çıkıyor her gün aynı saatte. Başlangıçta güven vermişti. Ama sonra bütün güveni yıktı. Şu cümleyle çıktı: Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla. Sen doktorsun bilim kurulunun tamamı doktor. Erdoğan ne talimatı veriyor size. Devletin saygınlığı büyük yara aldı. Açıklanan sayılar gerçeği yansıtmıyor. Bilim Kurulu'nun bir sözcüsü olmalı... Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromuna yakalandıklarını söylüyorlar. 

Bu süreçte kim nederse desin bütün sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür etmek benim boynumun borcudur. Onlar evlerine bile gitmediler çocuklarını bile uzun süre görmediler, mikrop kaptılar çoğu sağlık çalışanları hayatını kaybetti.

Peki siyaset ne yaptı? Elinizi vicdanınıza koyun. Ya Allah aşkına 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyor 5 maskeyi dağıtamadı. Sabah böyle dağıtılacak , akşam şöyle dağıtılacak. 5 maskeyi dapıtamayan siyasal iktidarın bu buhrandan çıkması mümkün değildir arkadaşlar.

Saraydan Türkiye farklı mı görünüyor? Bu kadar kısır bu kadar öngörüsüz bu kadar basiretsiz bir yönetim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir.

Ülkede infial yoksa CHP'li belediyelerin yardımları sayesinde.

Şu tabloyu görüyor musunuz? Bir kişi çocuk mamasını niye çalar allah aşkına? Çocuğu açtır da onun için. 18 yıldır bu ülkeyi yönetenler kim? Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye bu noktaya gelmişse düşünmemiz lazım. Hala akıllarına başlarına almış değiller.

1168 lirayla bu evine ekmek götürecek. Senin sarayında 1168 lirayla çalışan var mı? Sen 1168 liraya milleti mahkum ediyorsun. Demokratik yollarla bu millet seni yolcu edecek. Bu milletin yakasından seni düşürecek.

Türkiye borç batağında. Durum iyi diyorlar. Türkiye saray ve beslemelerinin çitliği gibi yönetiliyor. Ben istediğim gibi yönetiyorum kimse bana hesap soramaz diyor. Gücünü konteynerlarda toplayan gıda maddesi toplayan refahı için toplar.

Bunların yerli ve milli söyleminin ne kadar temelsiz olduğu ortaya çıkıyor.

19 ayda dolar 7 lirayı aşmasın diye 105 milyar dolar para sattılar. 105 milyar doları kim aldı? Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan kim ve ya kimler aldı? Bir avuç dolar lobisi aldı ve bunların tamamı köşeyi döndü. Kamu bankalarının döviz açığı 5 eylül itibariyle 4 milyar 800 lira.

Rus doğalgazını biz 190 dolardan alıyoruz. Avrupalı aynı doğalgazı 60 doları alıyor. Sormak isterim bu mudur düzelen Türkiye? Şimdi vatandaş bunu sormak zorundalar. 18 yılda memleketi kim bu hale getirdi? Cumhuriyet Halk Partisi mi getirdi? İyi Parti mi getirdi? 18 yılda memleketi kim bu hale getirdi? Türkiye'yi borç batağına kim soktu?

İcra dairelerindeki dosya sayısı 4 eylül itibariyle 22 milyon 887 bine yükseldi. Erdoğan ve damada şu soruyu soruyorum. Türkiyeyi bu ekonomik buhrandan çıkacağını çık madde madde açıkla.

Bu buhrana sen soktun. Çık millete nasıl kurtaracağını anlat. Yarın İstanbul çağlayan adliyesinde önemli bir duruşma var. Odatv'ye karşı Erdoğan'ın allerjisi var. Barış Pehlivan Murat Ağırel Hülya Kılınç boşu boşuna hapiste yatıyor. Her görüşten insan bu siteden haber alıyor. Erdoğan açıklıyor suç değil milletvekili açıklıyor suç değil. Ama Odatv açıklıyor. Suç . Bir MİT mensubunun Libya'da şehit edilmesi hepimizin kalbini dağladı. Bunu ifşa eden başta Erdoğan'dır. Devletin en mahrem bilgilerini kozmik odayı terör örgütüne açan Erdoğan'dır. Bu bilgilerin yabancılara veren de Erdoğan'dır.''

Ayrıntılar geliyor...

Kemal Kılıçdaroğlu: Vaka rakamları açıklanandan çok daha fazla ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayın meclis toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.