Kemal Kılıçdaroğlu: Diyarbakır anneleri haklıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Diyarbakır İl Binası önünde PKK tarafından kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelerin haklı olduğunu vurgulayarak, ''Annelerin taleplerine hepimizin ama hepimizin uyması ve o talebi desteklemesi lazım.'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezinde ağırladı. İkili, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

HDP ile ittifak yaptığı iddia edilen CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır anneleri ve HDP Esenyurt ilçe binasına düzenlenen operasyon hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"TERÖRE ASLA VE ASLA PRİM VERİLMESİNİ DOĞRU BULMAM"

"HDP Esenyurt İlçe Başkanlığında ele geçirilen materyalleri nasıl değerlendirdikleri" ve "evlat nöbeti tutan Diyarbakırlı aileleri ziyaret etmeyi düşünüp düşünmedikleri"ne yönelik bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Her anne için çocuk, çok değerlidir. Her annenin çocuğunu isteme hakkı vardır. Arzu ettiği yerde bu eylemini gerçekleştirme hakkı da vardır. Annelerin taleplerine hepimizin ama hepimizin uyması ve o talebi desteklemesi lazım. Diyarbakır'da anneler çocuklarının gelmesini istiyorlar bundan daha haklı bir talep olamaz." yanıtını verdi.

''TERÖRÜN YANINDA DURULMASINI DOĞRU BULMAM''

İlçe binasında elde edilen malzemelerle ilgili de savcıların gereğini yapacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Teröre asla ve asla prim verilmesini doğru bulmam, terörün yanında durulmasını doğru bulmam. Teröre karşı her yerde, her ortamda, her zaman karşı çıktık, karşı çıkmaya da devam edeceğiz. İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur." dedi.

(AA)

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Diyarbakır anneleri haklıdır ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu HDP Ali Babacan terör Diyarbakır anneler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.