Kemal Kılıçdaroğlu: Bölgedeki savaş en çok Türkiye'ye zarar verir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna-Rusya krizine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Bölgedeki savaş en çok Türkiye'ye zarar verir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bütün dünyanın izlediği bir Ukrayna krizi var. Bölgemizde savaş istemiyoruz. Bölgedeki bir savaşın Türkiye'ye büyük zararlar vereceğini biliyoruz. Tarafları sağduyuya davet etmek bütün dünyanın ortak talebi olarak ortaya çıkmak zorundadır.

Bu süreç içinde Rusya 2014'e göre daha güçlü bir şekilde sahneye çıkmış durumda. Doğalgaz, petrol fiyatları artıyor bunlar da Rusya'nın işini kolaylaştırıyor.

"DIŞ POLİTİKADA SAĞDUYU İLE HAREKET ETMEMİZ LAZIM"

Doğalgaz ithalatının yüzde 40, petrolün yüzde 25'i Rusya'dan ithal ediliyor. Montrö sözleşmesini tartışmaya açmanın nasıl bi ihanet olduğunu gösteriyor. Bölgenin güvenliği açısından son derece önemli. Bunun doğuracağı vehameti 84 milyon iyi bilmeli. Dış politikada sağduyu ile hareket etmemiz lazım.

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Bölgedeki savaş en çok Türkiye'ye zarar verir ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu chp genel başkanı chp grup toplantısı rusya ukrayna krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.