Kedilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde hamilelik belirtileri

Kedilerde gebeliğin nasıl anlaşılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Kedilerin hamile olduğu, genellikle birkaç belirtiyle anlaşılır. Kedilerde söz konusu belirtiler, fiziki ve ruhsal olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, kedilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır? Ayrıntılar haberimizde...

Birkaç farklı belirti ile beraber kedilerin hamile olduğu anlaşılır. Özellikle kedilerde gebelik durumu önemli bir olaydır ve aynı zamanda sorumluluktur. Böyle bir maceraya atılan kedi sahipleri gerekli önlemleri ve unsurları ele alması gerekir. Aynı zamanda kedinin hamile olup olmadığı konusunda da belirtileri takip etmek çok önemlidir. Peki, kedilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır? Detaylar haberimizde...

Kedilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde hamilelik belirtileri

KEDİLERİN HAMİLE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Kedilerin gebe olduğunu gösteren birçok değişik belirti ön plana çıkar. Bu belirtileri takip etmek suretiyle kedinin gebelik dönemini de kontrol altına alma imkanı elde edilir. Böylece kedinizin daha sağlıklı ve güvenli biçimde minik yavrularının da olmasına olanak sağlanır.

- Kedinin hamile olduğunu gösteren ilk belirti kızgınlık döngüsünün sona ermesidir.
- Ayrıca kedinin meme uçları şişerek daha koyu ve kırmızı bir renge bürünür.
- Eskisine göre kedi bu dönem içerisinde daha fazla mama yiyecektir.
- Ayrıca sabahları bazı rahatsızlıklar ve huysuzluklar gösterecektir.

Belirti açısından genel olarak ilk başta kedilerin hamile olduğu bu şekilde anlaşılabilir. Böylece kedi sahipleri buna göre önlem alabilir ve kedinin hamilelik döneminin sağlıklı bir şekilde geçmesine imkan verebilir.

Kedilerin hamile olduğunu anlamak için en önemli durumlardan biri karnının şişmesidir. Özellikle 5 haftadan sonra kedinin karnı belirgin bir oranda şişmeye başlar. Üstelik bu durum doğum yapıncaya kadar devam eder ve daha fazla şişer. Ayrıca davranışlarında belirgin oranda değişiklikler yaşanmıştır. Arkadaş canlısı bir kedi aksileşme belirtisi gösterebilir ve daha uykusuz bir hale gelebilir.

 

 

Kedilerin hamile olduğu nasıl anlaşılır? Kedilerde hamilelik belirtileri ile ilgili etiketler kedi Hamile
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.